Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Zuid Tanzania

Door: Sonja, Diane, Ludo en marco

Sinds zondagmiddag 25/09 terug thuis na een fantastische,onvergetelijke en zeer afwisselende rondreis doorheen Zuid-Tanzania! Het reisschema was tot in de puntjes verzorgd. We hebben er enorm van genoten.

Het prachtige Selous,met bootsafari. Ons verblijf in Mikumi NP,de Mufindi Highlands,waar we een prachtige wandeling gemaakt hebben en genoten hebben van een fantastische Sundowner. En dan het ruige,maar zo fascinerende Ruaha NP! Daar hebben we geluk gehad het luipaard te mogen spotten. Hebben daar ook een prachtige wandelsafari gemaakt.
Ook de nachtsafari(met lekke band) was een hele ervaring!
We hebben mogen genieten van 2 jonge leeuwen die gedeeltelijk op de weg lagen te slapen en zich vervolgens dan regelmatig verplaatst hebben.
Wat een luxe om dit schouwspel van zo kortbij te mogen meemaken.

We zijn dan geeindigd in de Udzungwa Mountains waar we de prachtige wandeling gemaakt hebben naar de imposante Sanje watervallen.
Helemaal tot de top! Gewoonweg subliem. We hebben er geen minuut spijt van gehad dat we al de verplaatsingen per jeep gemaakt hebben.
Integendeel...er valt zo veel te zien en te beleven onderweg.
Zelfs de Tanzam Highway loont zo de moeite om te mogen beleven.
Al de lodges/tentenkampen hebben ons kunnen bekoren.
Mss dat de Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp de minste was...
Vrij dicht bij een zeer drukke baan wat niet zo zeer het gevoel van een tentenkamp gaf,geen al te vriendelijke ontvangst en was een beetje aan vernieuwing toe(de accomodatie) Maar kom...daar hebben we toch ook genoten.

De zaterdag doorbrengen in Dar es Salaam(aan de Waterfront) was een leuke afsluiter van deze onvergetelijke reis. Onze chauffeur/gids Rachidi was een prima chauffeur en heeft ons steeds met raad en daad bijgestaan.
En dan de vriendelijkheid van de Tanzanianen...zo ontroerend. Samengevat,een aanrader voor mss andere reizigers die Zuid-Tanzania willen bezoeken... Dit was voor ons vieren de 2de maal dat we Tanzania bezochten en onderweg hebben we het plan gevat om volgend jaar in september eventueel het Westen van Tanzania te doen.
Beste Rob, wat is uw idee hierover en zou dat ook door u kunnen uitgewerkt worden? We willen zeker opnieuw  beroep doen op Matoke,omdat jullie dit zo fantastisch doen! 

We hopen echt op een verdere goede samenwerking naar volgend jaar toe ivm West-Tanzania... Alvast nogmaals nen dikke merci voor de fijne uitwerking van Zuid-Tanzania!