Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Tanzania

Door: Ramon

Een safari naar de wilde dieren in Tanzania stond al jaren heel hoog op ons verlanglijstje. Aanvankelijk dachten wij dat het vanwege corona niet mogelijk was om naar Tanzania te reizen, maar dat bleek al snel een onjuiste aanname te zijn. KLM vliegt namelijk meerdere keren per week rechtstreeks naar Kilimanjaro en de Tanzaniaanse overheid stelt geen bijzondere eisen om het land binnen te komen (enkel een gezondheidsverklaring).

Omdat Nederland voor alle landen buiten Europa een oranje reisadvies heeft afgegeven, hebben we bij onze Nederlandse zorgverzekering geïnformeerd of we verzekerd zijn voor (coronagerelateerde) zorg. Omdat dat het geval bleek en de 10 dagen quarantaine na terugkomst voor ons geen probleem is, stond niets ons meer in de weg om naar Tanzania af te reizen. Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro werd onze temperatuur gemeten en hebben we de gezondheidsverklaring ingeleverd. Vervolgens hebben we het visum geregeld, waarna we na circa 40 minuten buiten stonden. Daar werden we opgewacht door onze gids voor de komende week. Hij had handdesinfectie bij zich en vroeg of wij wilden dat hij een mondkapje droeg. Wij gaven aan dat dit niet nodig was en dat wij zelf ook geen mondkapjes zullen dragen, omdat er in de jeep voldoende ventilatie is (open ramen) en we bovendien op voldoende afstand van elkaar zitten.

Bij aankomst in onze lodge in Arusha werd onze temperatuur nogmaals gemeten. Na een dag ontspannen in Arusha zijn we de volgende dag vertrokken voor een safari naar Tarangire National Park. In dit park hebben we veel wildlife gezien, waaronder veel olifanten. Op veel prachtige plekken waren wij de enige jeep in de verre omgeving, hetgeen volgens onze gids normaal nooit voorkomt. Na een overnachting net buiten het Tarangire National park, zijn we de volgende dag naar het wereldberoemde Serengeti National Park gereden. Ook in de Serengeti waren er zeer weinig jeeps, waardoor we de prachtige wildlife van zeer dichtbij konden bekijken. Zo hebben we bijvoorbeeld als enige jeep midden tussen een kudde olifanten gestaan en hadden we een gespotte luipaard helemaal voor onszelf. Ook stonden we met onze neus bovenop de migrerende gnoes die naar beneden sprongen om de Mara River over te steken (zie filmpje).

Bij de lodges waar we hebben geslapen waren ook nauwelijks mensen, waardoor het geen enkel probleem was om tijdens het eten afstand te houden. Na 4 dagen in de Serengeti hebben we als kers op de taart de prachtige Ngorongoro krater bezocht, waar eveneens bijna geen jeeps waren. Hierdoor hadden we ook hier alle gelegenheid om de prachtige wilde dieren te bekijken en fotograferen. We raden iedereen dan ook aan om gebruik te maken van deze unieke kans om de wildlife parken van Tanzania in alle rust te bezoeken!

Ramon