Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

groepsreis Oeganda Hoogtepunten

Door: Patrick en Ann

Goeiedag Paul, Jorinda  

Graag wensen we te laten weten dat we een hele mooie 15-daagse trip door Uganda hebben gemaakt.  Zoals steeds kan je de natuur niet forceren, maar we hebben heel wat gezien - 'a real experience' !  De game drive in het 'Queen Elisabeth NP' was dan wel overbodig (omdat het wild naar een andere locatie was getrokken), maar de chimpanseetrekking in 'Kyambura Gorge' en de gorillatrekking in het Bwindi NP waren subliem.  

In de kloof hadden we het geluk een familie van 15 chimpansees te spotten en in het Bwindi NP kwamen we tot op 2 meter afstand van de zilverrug ! Aan het Lake Mutanda Resort hebben we op de vrije dag samen met onze gids Bella en nog enkele andere medereizigers de Batwa-trail gedaan.  

Rose-Marie Heijens van het resort (een lieve mevrouw) zorgde voor de reservatie en het hoeft gezegd - dit is zeker een aanrader en de overweging waard om dit als optionele excursie te voorzien voor de volgende Matoke-reizigers. De wandeling midden in het Lake Mburo Park met zijn vele zebra's was ook niet te versmaden. We kregen daar wel het bericht dat de 'Paardrijsafari' niet kon doorgaan en we het reeds betaalde bedrag zullen terugkrijgen vanuit Matoke.  

Kan je melden wanneer het bedrag van 100 euro op onze rekening wordt teruggestort ? Zoals we hadden beloofd, bezorgen we je graag onze verdere bevindingen.   De lodges waren - op uitzondering van de tussenstop in Hoima - echt goed van kwaliteit en zeker een aanrader.

 Eén nadeel die veel Westerse toeristen toch wel parten zullen spelen : steeds zeer weinig licht (spaarlamp) in de kamers, zodat een zaklamp op de kamers ook onontbeerlijk is. Vooral de 'Paraa Lodge', de 'Cassia Lodge' (van Johan Van Hecke) en de 'Rwakobo Rock' (aan  het Lake Mburo) zijn een echte aanrader. De upgrade naar de 'Katara Lodge' was zeker zijn geld niet waard.  Het uitzicht is dan wel grandioos en de kamers zijn luxueus (weliswaar ook weer heel weinig licht), maar in zo'n lodge verwacht je niet echt een karig afgemeten lunch.  Enkel het diner was net voldoende en kwaliteitsvol.

 Maar het ontbijt in de Katara Lodge was echt wel aan de heel magere kant - een ontbijt waarvoor je de avond voordien de bestelling diende te plaatsen.  Als je een eitje bestelde kreeg je in de plaats van 4 plakjes kaas maar 2 plakjes kaas meer en er waren amper 2 yoghurtjes voor de ganse groep.  Dit kan echt niet door de beugel ! Het is ook niet ideaal om de groep in twee te splitsen (4 personen naar de Hamba Lodge, waar de maaltijden wel in orde waren, en met 8 personen in het busje naar de Katara upgrade), temeer de lodges veel te ver uit elkaar lagen.  

Zoals we hadden verwacht waren de wegen vaak ook heel slecht en bijgevolg zien de wagens ook wel heel erg af.  Maar de busjes die door Matoke worden gehuurd zijn ook niet altijd comfortabel en ons vervangbusje was echt aftands (weinig beenruimte en ramen die niet meer open gingen).

 Daarentegen hadden we wel een prachtkerel en uitstekend chauffeur in de persoon van Alex. Onze gids 'Bella' was subliem.  We hebben al heel wat reiservaring, maar zo'n gids hadden we nog zelden meegemaakt.  Zij heeft een uitgebreide kennis en kan de ganse groep met veel enthousiasme perfect in de hand houden.  

Kortom : we kunnen spreken van een heel geslaagde reis.  We hebben heel wat videomateriaal dat later zal worden gemonteerd.  Mocht je interesse hebben in de mooiste beelden, geef dan gerust een seintje.  Dan bezorgen we dit later ! Deze 'Uganda experience' was in elk geval super en we kunnen in elk geval aan onze vrienden Matoke aanraden als touroperator in Oeganda. Alvast onze hartelijke dank

Vriendelijke groeten   Patrick en Ann