Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Tanzania / Zanzibar met combi

Door: Luc en Danielle

Onze fantastische reis naar Tanzania in oktober/november 2021

Als fervente Afrika-reizigers hadden we door alle Corona-toestanden het reizen naar Afrika heel erg gemist. Toen we hoorden dat safari’ s weer mogelijk waren naar Kenia en Tanzania hebben we verschillende touroperators gecontacteerd.

Matoke was één van de weinigen die een concreet reisvoorstel opgemaakt hebben. Na een uitgebreide telefonische screening naar onze wensen en verwachtingen kregen we een eerste voorstel en … dat zat meteen helemaal goed. De volgende dag hebben we toegezegd.

We kregen ook uitgebreide informatie over de veiligheids- en gezondsheidsvoorschriften m.b.t. covid. OK, dat was een hele boterham maar uiteindelijk viel alles heel goed mee. De negatieve test (voor en na de reis), de verschillende gezondheidsverklaringen voor Tanzania, Nederland en België, het mondmasker tijdens de vlucht … we hadden het er allemaal voor over.

Drie weken na ons telefoontje landden we al in Arusha. Een sneltest op de luchthaven was niet nodig. Alles was perfect geregeld door Matoke en hun plaatselijke agent Easy Travel. We werden opgewacht door onze driver/guide Kilian. In Tanzania zelf is iedereen die met publiek (zijnde toeristen) in aanmerking komt gevaccineerd.

Wij raden een extra dag in Arusha aan om even uit rusten na de vlucht en optimaal te kunnen starten aan de reis door Tanzania. De luxueuze Toyota Landcruiser (met 8 plaatsen voor ons 2) was helemaal top, onze gids was geweldig en de verschillende accommodaties waren precies wat we gevraagd hadden (kleinschalige tentenkampen, soms middenklasse, soms semi-luxe).

We hebben Tarangire, Serengeti en Ngorongoro bezocht. In totaal 8 dagen safari waarvan 5 dagen Serengeti NP in 2 verschillende kampen. En we hadden geluk! Alhoewel we iets te laat waren voor de migratie hebben we toch nog een laatste groep wildebeesten de Mara zien oversteken. Na een namiddag, een hele dag en nog een voormiddag wachten werd ons geduld om 11.47 u beloond! Wat een spektakel: 10.000-en wildebeesten die hun best doen om niet door een krokodil gepakt te worden, die drummend, snuivend en dan zwemmend de Mara oversteken en tussen de jeeps door rennen. Honderdduizenden wildebeesten hebben we gezien!

Onze gids, Kilian, was een geweldige met een warme persoonlijkheid, gezegend met X-ray ogen, geduldig, charmant, aanwezig wanneer nodig maar die ons ook de nodige privacy gaf.  Toen hij ons afzette op de luchthaven zie hij: ‘We met as clients, but we left as friends’.


De 3 dagen Zanzibar waren een perfecte afsluiter van onze vakantie. Dankjewel Matoke en dankjewel Maria en Kilian van Easy Travel!  

Luc en Danielle Dieltjens-Lenaerts