Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda met combi

Door: Patricia

Ha Nicole,   We zijn weer heelhuids thuisgekomen. Met geweldige herinneringen, ervaringen en een berg foto's. De computer heeft het nu heel druk om alles te verwerken.... En mijn computer ook, hihihi.

Ik ben gelukkig deze week nog vrij, ben lichamelijk gesloopt!!/// maar geestelijk heerlijk tot rust. Maar heel blij dat alles goed is gegaan. We waren een beetje bezorgd omdat ik 2 jaar erg ziek ben geweest, maar ik heb alle 3 de gorilla trackingen goed kunnen volhouden en ook hebben we zo'n beetje alle safari dagen full day gedaan. En zelfs de dag in de mountains hebben de de waterval loop gelopen, dus heen via de watervallen en terug via de primatenroute (en o.a. de red colobus monkeys gezien!!) 6 Uur gewandeld (tot verbazing van chauffeur, hotelpersoneel en rangers). Ging ook hartstikke goed. Op de top van de grote waterval hadden we prachtig uitzicht, was een beetje emotioneel symbolisch.... We zaten daar te lunchen op de grote rotsen, en Ar zei tegen me; ben super trots, je bent er weer, terug op je top. Moest wel ff wat tranen wegslikken. Een mooiere afsluiting hadden we niet kunnen hebben. Deze reis heeft me erg goed gedaan.

Natuur en dieren geven me rust, en de trackingen hebben me zelfvertrouwen gegeven dat ik weer sterker wordt.   Krijgen we formulieren om dingen te evalueren? Ik vind dat altijd wel belangrijk. We hebben zulke mooie overnachtingsplekken gehad en zulke lieve managers gesproken. En Frank is goud waard, daar moeten jullie heel zuinig op zijn. Zelfs toen we in Tanzania waren belde hij ons nog om te vragen of alles goed was. Die man is niet alleen verstandelijk intelligent, maar ook zeer sociaal intelligent. We hebben veel gereisd, maar ik moet zeggen dat we zelden zo'n karakter als hij hebben getroffen. Hij heeft iets over zich dat je je comfortabel voelt, een enorme enthousiasme voor zijn werk en zijn land, voelt precies aan wat je interesseert. Toont ook interesse in je en deelt zijn sociale dingen met ons, als hij merkt dat je dat leuk vindt. Daardoor reis je al snel met zijn allen en hebben we zo'n plezier gehad. Midden in een restaurant; hoofd, schouders, knie en teen - zitten zingen..... Hij is heel erg bezig met fotografie, dus heeft ook nog een en ander van Ar geleerd over scherptediepte enzo. Via mail en faceboek gaan ze hier nog mee verder door foto's uit te wisselen en te evalueren.

Hij was zo onder de indruk van Arjan's foto's en hij wil heel graag leren. En het feit dat hij Nederlands leert spreken, petje af hoor; hij doet het heel goed!!! Mocht hij ooit weer naar Nederland komen voor vakantiebeurs, dan is hij bij ons meer dan welkom.   Ik wil je voor ik in slaap val of onzin uit begin te kramen enorm bedanken voor deze perfect in elkaar gezette reis. We hadden gehoopt om gorilla's een beetje goed te zien en een hoopje op wild dogs. We hebben 3 prachtige gorilla sightings gehad. In Selous 2 wild dogs ongeveer 2 uur kunnen observeren terwijl ze lagen te luieren onder een boom. Net buiten Tandala waren Baboons warnings calls aan het uiten en de massai dachten dat er een luipaard ergens zat. Terwijl de chauffeur en ik omhoog keken, keek Ar omlaag en er zaten 4 wild dogs met een kill langs de weg. Ze schrokken uiteraard en renden weg, maar we hebben ze goed gezien. We waren de eerste en de enige dit jaar die in Ruaha wild dogs hebben gezien volgens de gidsen en logde managers. 2 Vage foto's als bewijs!! En dan nog een luipaard overdag en een cheetah!! Een jagende hyena.. En heel veel geweldige leeuwensightings.

Niet te vergeten alle vogels, ollies, zebra's, giraffies, impala's, maffe hippo's, pumba's, enz, enz. Nou stop ik echt hoor!!!!   Lieve groet van Patricia