Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Kenia

Door: Richard & Tamara

Wil je genieten van een onvergetelijke Afrika reis? Dan zit je bij Matoke tours aan het juiste adres.Zo zijn wij (Richard en Tamara) in augustus 2021 in het vliegtuig gestapt om een waanzinnige reis van 23 dagen door Kenia te maken. We kunnen met recht zeggen Kenia je was Fantastisch. De accommodaties, de natuurparken en de zonsondergangen, echt waanzinnig. Uiteraard was het best even spannend…. Reizen in coronatijd. Het is toch allemaal net even anders dan anders, maar wat zijn we goed begeleid door meerdere reisspecialisten. Even een belletje vooraf aan de reis, “ zijn jullie er klaar voor? Hebben jullie alle papieren op orde? Zijn er verder nog vragen?” Dat heeft er echt voor gezorgd dat wij toch net iets relaxter weer een nieuw avontuur tegemoet gingen (we zijn geen reisgroentjes maar na twee jaar is het toch weer even een beetje wennen).

Wat we al aangaven, de reis was fantastisch, Tsavo West National Park met zijn immense oppervlakte en verschillende landschappen. Het uitzicht op de Kilimanjaro vanuit het Amboseli National Park is fenomenaal. De speciale 5 in het Samburu National Park hadden we ook snel gespot. Met als grote klapper het Masai Mara National Park, waar we ongelofelijk veel leeuwen, cheeta’s en luipaarden hebben gezien. Helaas hebben we, (en dat was waar we eigenlijk voor naar Kenia gingen) de “great migration” niet gezien. De verbazing bij de gids was dan ook groot, want waar waren al die duizende gnoe’s gebleven? Die bleken uiteindelijk nog in Tanzania te zijn. Een mooie reden om snel weer naar Kenia te gaan!
Ook tijdens ons “grote” avontuur was er regelmatig contact met de lokale agent van Matoke tours. Of we tevreden waren met de accommodaties en wat we van de prachtige parken vonden. Met name de laatste week was er contact over de stand van zaken rondom corona, en waren er eventueel nog extra dingen zoals een PCR test nodig om straks weer naar huis te kunnen? Daarin zijn wij heel goed begeleid, en konden uiteindelijk met alleen ons vaccinatiepaspoort weer naar huis. 

Al met al is reizen in coronatijd dus prima te doen, en wij hebben echt intens genoten.
Matoke tours, dank daarvoor!

Met vriendelijke groet,
Richard en Tamara Guijt