Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Madagascar

Door: Lianne en Menno

Onze huwelijksreis naar Madagaskar was fantastisch en onvergetelijk en dat is mede dankzij Matoke Tours. We zijn op een informatiedag geweest om ons verder te verdiepen in onze droomreis naar Madagaskar. Het eiland is erg groot en er zijn zoveel highlights, heel fijn dat Matoke Tours ons heeft geholpen bij het samenstellen van de reis. Vanwege covid-19 hebben we onze reis drie keer moeten verplaatsen, maar telkens werden wij geduldig geholpen door Jan Daudey. Het contact met hem was prettig en alles werd vlot opgepakt.  

Wij hebben 31 dagen mogen genieten van deze wonderlijke plek. Op Madagaskar komen verschillende continenten bijeen en dat maakt het zeer speciaal.Wat ons vooral zal bijblijven is bijv. de diversiteit in landschappen. Het ene moment bevind je je tussen de bijzondere baobab bomen, een aantal dagen later lijkt het net alsof je in Amerika rondloopt. Op een ander moment waan je je in een heel droog gebied, tussen de bergen, waarna je aan het eind van de dag aankomt in het regenwoud.

Maar ook de unieke lemuursoorten, kameleons, gekko’s, kikkers en alle andere dieren hebben indruk op ons gemaakt. Gaaf om zowel overdag als ‘s avonds het wildlife te spotten.Daarnaast lieten wij ons verrassen door de Baobab laan met een magische zonsondergang, rotsformaties zoals de Tsingy’s en de prachtige witte zandstranden.

Wij reisden van Tana naar het westen, zuiden en oosten en sloten af op het eiland Nosy Be. Deze route vonden wij echt ideaal! Het westen wordt soms overgeslagen, maar vinden wij echt een aanrader (onze tip: plan het westen aan het begin).Onze driver maakte onze reis helemaal af. Hij heeft alles goed georganiseerd, was heel gezellig en enthousiast, dacht mee en stond altijd voor ons klaar. Sowieso krijg je veel liefde van de vriendelijke Malagasi, die het zelf echt niet altijd makkelijk heeft. Het toerisme is zeer teruggedrongen en juist hier maakt dat extra veel impact. De gidsen, chauffeurs en alle werknemers in restaurants, hotels enz. staan met open armen te wachten op nieuwe avonturiers. Ga dus vooral die kant op, spijt zul je er zeker niet van krijgen! Het is voor ons een herinnering voor het leven!

Groetjes,Menno en Lianne