Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Botswana

Door: Daan en Petra

Vorige week zijn wij teruggekeerd va een safari avontuur in Botswana. Vanaf Maun vlogen we met de bushplane naar Kamp RRA Dinare (father bufallo), in een private concession ten zuid oosten van de Delta, uitkijkende op de floodplains van de Gomoti Rivier. Als je op het observatie terras zit dan zie je heel veel dieren aan je voorbij trekken. Wij hadden hier een geweldig safari gevoel en waren 4 nachten even helemaal weg van alles.Het is een rustig kamp met zeer bekwame, verantwoordelijke en lieve mensen. Zelfs een avond safari gedaan waarbij we een genet, porcupine en civet zagen! Wat hebben we hier veel geleerd over het land Botswana en veel dieren gezien.

Verder met de bushplane naar Kamp Moremi in de Okavango Delta in de Moremi Game Reserve. Een luxe kamp waar het ons als gasten aan niets ontbrak. Dit kamp is wel wat drukker wat betreft de safari’s omdat er vaak wel 4,5, of zelfs 6 jeeps rond de dieren stonden. Dit vonden wij het grote verschil met Dinare, daar waren we meestal alleen met onze jeep bij de dieren en vogels. Maar in kamp Moremi hebben we wel heeeeel veel dieren en vogels gezien. Ook weer goede, blije en grappige gidsen. Watersafari gedaan waarbij er een olifant voor onze boot het water in ging om naar de overkant te zwemmen. De oever aan de overkant bleek te hoog voor hem, dus ging ie weer terug. Maakte voor prachtige plaatjes met de ondergaande zon.

Onze laatste bestemming was Waterberry Lodge aan de Zambesi Rivier in Zambia. Dit verblijf was helemaal super. Vriendelijke mensen, kampvuur met sundowner, lunchboat trip op de Zambesi Rivier, vuurkorven bij het avondeten op terras met uitzicht over de rivier, veel hippo’s gezien. Trip naar de Victoria Watervallen was fantastisch, Zimbabwe en Zambia kant gezien. Spectaculair. Alles was perfect georganiseerd, de reizen sloten strak op elkaar aan, heel fijn was de laundry service overal, eten en drinken was heel goed, warm water kruiken bij de ochtend safaries (bushbabies), kennis van de gidsen was super, lodges schoon en goed onderhouden. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Dit was onze eerste safari en wij zijn zeer onder de indruk. Bedankt Matoke Tours, complimenten en in het bijzonder aan Rob!   Daan en Petra Kneppers