Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Antina en Fred

He Jorinda,   Wij zijn (helaas) alweer bijna een week terug uit Oeganda.. Wat een land, wat een mensen.. Alles en iedereen heeft een enorm diepe indruk op ons gemaakt...   Voor ons de eerste keer in Afrika en ik denk Oeganda nog heel puur en niet de "massa toerisme" .

Wij zijn ontzettend blij dat we de keuze hebben gemaakt om alleen in Oeganda rond te reizen. In de 2 weken nog lang niet alles kunnen zien. Het Noode   De lodges waar stuk voor stuk fantastisch!! Niet alleen qua locatie maar ook qua vriendelijkheid en service..Onze chauffeur Alfred was ook vriendelijk, rustig en reed perfect in soms de hectiek van bijv. Kampala... Fijn dus..   De route was ook prima en meer dan genoeg. Je zit soms toch behoorlijk was uren in de auto om van punt a naar b te reizen..

Als ik nu iemand een advies zou moeten geven, zou ik wel proberen de laatste dagen nog ergens 2 nachten te boeken i.p.v. zoals bij ons 3x 1 nacht. Dat geeft iets meer rust. Maar was bij ons doordat lodges al volgeboekt waren..   En misschien zou ik proberen om van Kibale Forrest eerst 1 of 2 nachten rondom Kazinga Kanaal (daar waar ook de boottocht ook is) te boeken. Vanuit daar door naar Bwindi en dan naar de Katara Lodge in Queen Elizabeth Park. Maar dat hangt natuurlijk van beschikbaarheid af.

Wij zijn nu vanuit Kyaninga Lodge naar Katara Lodge gegaan. Op route de boottocht gedaan en toen door naar de Lodge. Dat scheelt een flink stuk reizen anders moet je een bepaald stuks weg (heel slecht wegdek) nog een keer rijden.. Vanuit Katara Lodge zijn wij naar Bwindi gegaan en daarna naar Lake Mburo. Vanuit Bwindi was het ook bijna weer 4 uur rijden naar de weg waaraan Katara Lodge ongeveer ligt en wij moesten dan nog ruim 3 uur door naar Lake Mburo. Als er dus een lodge is rondom Kazinga kanaal, ga je dan door naar Bwindi. Na het verblijf daar ca 4 uur rijden naar Katara Lodge en als je dan kiest voor Lake Mburo is dat ca 3 uur. Scheelt lange reisdagen..    Maar... verder alles echt meer dan perfect! Wij willen zo morgen weer de koffers inpakken en vertrekken..  

In Buhoma Bwindi zijn wij nog naar een schooltje geweest. Heeft Alfred voor ons geregeld. Ook dat heeft een diepe indruk achter gelaten. Het is een klein schooltje wat in 2013 is opgericht voor kindjes die armer dan arm zijn en voor weesje. Om ook deze groep een kans te geven op onderwijs. Piepklein en kunnen iedere euro/dollar/schilling meer dan gebruiken.. Wij hebben ter plekke wat geld gedoneerd en proberen hier ook nog hier wat geld op te halen bij familie, vrienden, collega's..

Misschien kunnen meer reizigers van Matoke dit ook bezoeken en steunen. Schooltje heet ' Bwindi Vision Annex Nursery School..Wij zijn op middag om 16.00 uur gegaan. Kindjes bleven dus speciaal voor ons en hebben een heel optreden voor ons gedaan. Zingen en dansen.. Heel lief en ook ontroerend..  

Wij zullen nog heel lang nagenieten van deze mooie reis en hopen zeker nog eens terug te gaan.   Jij ontzettend bedankt voor al je hulp en adviezen.  

Hoop dat jullie vakantie in Zuid Tanzania en Zanzibar net zo geweldig is geweest. Zal het zeker onthouden...   Mail je straks nog even een paar fotootjes...   Hartelijke groetjes  Fred & Antina