Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Rwanda

Door: Lita en Martijn

We zijn net terug van onze reis door Rwanda. Het land stond al langer op ons reislijstje, dus toen de Nederlandse overheid besloot dat er tijdens Corona weer gereisd mocht worden naar dit land hebben we direct contact opgenomen met Matoke Tours om ons te helpen een reis te organiseren.

Rwanda is adembenemend mooi. Er is geen vlak stuk land te bekennen in dit land van de duizend heuvelen.

 De tiendaagse reis met gids en chauffeur Bosko was goed geregeld en precies wat we ervan hoopten, zelfs in Coronatijden. Al tijdens onze eerste avond in Kigali viel ons op dat de stad enorm schoon, groen en goed onderhouden is. We werden de rest van de reis in een fijne jeep rondgereden door het land, waar we chimpansees zagen, wandelden door dorpjes, een vulkaan beklommen en verschillende natuurparken bezochten. Ook brachten we in Kigali een bezoek aan het genocide memorial museum om meer over de genocide te leren en deze te gedenken.

Rwanda heeft op dit moment een streng Corona beleid en dat betekende dat er voor het bezoeken van ieder natuurpark een PCR-test moest worden gedaan. Ons programma werd hierop iets aangepast, maar dit was verder goed geregeld onderweg en ging telkens erg snel. De testresultaten werden digitaal verstrekt en waren ook redelijk snel (binnen 12 uur) binnen.