Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Malawi / Zambia

Door: Diane, Sonja, Ludo en Marco

Op 9/9-eindelijk ????-vertrokken voor weer een onvergetelijk Afrika avontuur! Ditmaal Malawi en Zambia op het programma.En wat hebben we weer genoten! Dankzij een fantastisch uitgewerkt programma van Rob en team,rekening houdend met onze wensen. Na onze vluchten Brussel-Addis Ababa-Lilongwe op zondag 10/9 voor de eerste maal voet gezet op Malawische bodem.
Onze driver Emmanuel stond ons op te wachten op de luchthaven(Kamuzi Int.Airport) Vriendelijke,beleefde jongen en uitstekende chauffeur.
Hij heeft ons 3 weken van de ene plaats naar de andere plaats gevoerd in Zuid-Malawi en heeft ons ook naar Zambia (South-Luangwa) begeleid.
Zuid-Malawi is werkelijk een aanrader! Helemaal nog niet te toeristisch,dus TOP!
Op de plaatsen die we aangedaan hebben,werden we getrakteerd op ongelooflijk authentieke,gezellige en meestal kleinschalige lodges.
We hebben prachtige wandelingen gemaakt op het Zomba plateau,rondom Mount Mulanje...
We hebben zeer mooie Safari-activiteiten ondernomen(ook per boot) en hebben het geluk gehad de Wilde Honden te kunnen spotten!(in South-Luangwa) Lokale markten werden bezocht en het was steeds verrijkend een praatje te maken met de plaatselijke bevolking. De Malawiërs zijn zeer vriendelijk en steeds bereid een babbeltje te slaan.Ook zijn ze zeer hulpvaardig. We hebben ook 2 nachten doorgebracht aan Lake Malawi,een top locatie. In Kumbali Lake Retreat waren wij de enige gasten! Daar werden we helemaal ingedompeld in de dorpssfeer en tss de vissers met onze "gids" Ashley,die eveneens werkzaam was in de lodge.
En dan onze 5 dagen in South Luangwa(Zambia) waar we wel een heel klein beetje op onze honger zijn blijven zitten.We hebben daar ook prachtige ochtend,avond en nachtsafari s gemaakt maar niet het verwachte wild gezien...maar ja...wildlife krijg je nu éénmaal niet op een gouden schoteltje gepresenteerd.
Nog één van de hoogtepunten was het verblijf in het bushcamp aan de Luangwa rivier! Wat een belevenis! Slapen zonder elektriciteit,zonder WiFi,in de onmiddellijke omgeving van de hippo s,olifanten en hyena s.
Onder een prachtige sterrenhemel met de nachtelijke geluiden van de dieren...dat is Afrika!!! Island Bush Camp een echte aanrader.????
Samengevat:3 prachtige weken op het Afrikaanse continent.
Malawi,nog zo puur en authentiek.
Zambia,toeristischer maar ook zeer mooi! DOEN!
Nogmaals dank aan Matoke voor de prachtige uitwerking en fantastische,correcte samenwerking!
De tweede maal op rij.
Volgend jaar...??