Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Hetty en Jan

Beste Rob,   Ik stuur je een review van onze reis, plus nog wat aantekeningen/opmerkingen waar jullie wellicht je voordeel mee kunnen doen. 

Duidelijk moet zijn dat we super-tevreden zijn en terugkijken op een fantastische ervaring, dankzij jullie vlekkeloze organisatie!  

In de tweede helft van mei 2014 hebben wij een prachtige reis gemaakt door Oeganda. In eerste instantie wilden wij graag met een groepsreis mee, maar toen dat niet mogelijk bleek, zijn we ingegaan op het aantrekkelijke aanbod vanuit Matoke Tours om er een privé-reis van te maken, met een eigen 'driver'.

De organisatie vooraf en de uitvoering ter plekke waren van grote klasse. Van begin tot eind zijn we op een prettige manier 'verzorgd' maar ook vrij gelaten om eigen keuzes te maken en voorkeuren te volgen. Het was goed te merken dat Matoke Tours in Oeganda een bekende organisatie is. Dat bleek uit gesprekjes met Oegandezen en met andere reizigers die we onderweg ontmoetten. Dat versterkte het vertrouwen dat we in goede handen waren. Onze 'driver' bleek een zeer ervaren gids en een heel plezierige reisgenoot. Oeganda bleek een prachtig land, met een optimistische, hardwerkende en zeer toegankelijke bevolking, imposante natuur en landschappen en volop verblijfsplaatsen om (als fervente kampeerder) van te watertanden! Oeganda is wat ons betreft een aanrader voor reizigers die Afrika willen aandoen op een prettige, ontspannen manier. Matoke Tours is dé partij om zo'n reis te organiseren en fantastisch uit te voeren!    

We zijn ontzettend tevreden over de keuze om de reis toch te doen als privé-reis. We hadden dit niet willen missen en de mogelijkheid om de reis naar wens in te richten was optimaal. Complimenten voor Rob voor het geduld en de creativiteit in de voorstellen en voorbereiding! Richard bleek een zeer ervaren en deskundige gids. Zeer professioneel en klantgericht; hij heeft een malaria-aanval doorgemaakt en daarvoor een nacht bij de dokter moeten doorbrengen. Maar hij bleef voor ons beschikbaar en we hebben er geen oponthoud door gehad.

We hebben met hem twee heel plezierige weken gehad! Ik vond het erg leuk te merken dat Matoke Tours een bekende organisatie is in Oeganda. Het geeft vertrouwen om regelmatig andere Matoke-auto's tegen te komen met alleen maar tevreden reizigers. En 'matoke' is een goed gekozen naam om mee rond te rijden in Oeganda!

Locaties:

Entebbe (African Roots) bood ons een erg leuke ontvangst met heel vriendelijk personeel. Mooie kamer.
Fort Murchison is erg smaakvol en fijn. Verblijf was super vanwege de geweldige safari's!! Maar wasgelegenheid was niet goed. Niet eens 'n haakje bij de buitenwastafels of een plankje voor spullen. Geen wc bij de tent was jammer.

Kontiki Hotel vond ik qua sfeer niet zo leuk. Te westers en personeel wat stijfjes. Maar prima voorzieningen en mooie entourage.   Kratermerenwandeling met gids Kenneth was niet echt op niveau. Beetje knullig en weinig natuur. Wel leuk om met hem door een dorpje te lopen. Kenneth had moeite de tijd vol te maken; hij stelde het bellen van Richard om ons te komen ophalen telkens uit omdat de 2,5 uur nog niet verstreken waren. Verblijf in Kibale Forest Camp. Vochtig maar erg smaakvol en geweldige service van het personeel. Zaklantaarns en paraplu's beschikbaar. Douchewater werd prompt gebracht volgens afspraak. Tent van binnen erg smaakvol aangekleed. Combidag chimptracking en s middags swampwandeling beetje veel van t goede. Wandeling langs en door de swamps, met Ben, was wel erg fijn. Leuke knul met veel kennis. In QENP was de bootsafari echt super! Goede gids, luxe boot en héél veel dieren. De autosafari's waren heerlijk ontspannen; maar weinig dieren gezien daar.

Verblijf in Bush Lodge was zeer aangenaam. Heel erg lekker eten! Tent leuk aangekleed met leuke buitendouche. Prima service.
Gorilla Valley Camp was wat ons betreft de beste plek. Had alles mee. Prachtig uitzicht vanuit de lodge. De eigen room was prima met stroom op de kamer. Douche was warm en super. Personeel heel erg aardig en klantgericht. Met de gorilla-tracking hebben we ontzettend geboft: fijn weer, leuke groep, gorilla's waren bereikbaar en benaderbaar. Mooie foto's kunnen maken. Veel respect voor de organisatie en het team dat de begeleiding doet!

De Heritage Lodge bij Lake Bunyoni was een teleurstelling. In plaats van een luxe einde van de reis (waar we op hoopten) was het een minder plezierige ervaring. Ontvangst was stijfjes en er werd nauwelijks toelichting gegeven op het verblijf en de mogelijkheden. We troffen een donkere tent met een niet erg leuke ombouw. Vanuit de tent hadden we door de vele bomen geen echt uitzicht. Ook vanaf de lodge kon je niet echt over het meer uitkijken.. Het personeel was niet echt leuk. De douche werd pas na heel lang lopen een klein beetje warm. Dompertje!

Omdat we de laatste week in Kampala (die we met onze dochter hebben doorgebracht) geen verblijfskosten hadden, hebben we ons nog één 'uitspatting' veroorloofd: twee dagen/nachten in Jinja in The Haven. Duur, maar qua entourage en verzorging ongekend goed. Adembenemend uitzicht op de Nijl met stroomversnellingen. Afhankelijk van budget een absolute aanrader!

Groetjes en bedankt!
Hetty en Jan