Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda met combi

Door: Jan

Beste Nicole,

Sorry voor de late reactie Wij hebben een prachtige reis achter de rug,  die zullen wij nooit vergeten. Met dank voor de perfecte organisatie. Waarschijnlijk zullen we in de toekomst Uganda nog eens apart doen, dan rekenen we zeker terug op jullie en zeker op dezelfde gids (geoffrey).

Hierna zoals gevraagd een klein verslag;  In de eerste week trokken we door Uganda via Entebbe naar Lake Mburo, prachtig NP met veel antilopes, giraffen en prachtige big horn koeien. Heel leuk om een in een NP te fietsen en te wandelen.

Dan verder naar Lake Mutanda, uiteraard met bezoek aan de gorilla’s in Bwindi NP. Als eerste oefening beklommen we de Gzhinga vulkaan,  een prachtig biotoop met cameleons, Rwenzori turaco etc. Nadien gaat de reis verder via Rwanda naar het Virunga park in kongo.

 Hoogtepunten in dit NP de gorilla’s die groter zijn dan hun Oegandese collega’s,   de Nyiragongo vulkaan met her grootste lavameer ter wereld ( dit was onze 2de oefening en acclimatisatie ( overnachting op 3470 m hoogte )


Dan maken we de oversteek naar Tanzania voor de beklimming van de Kilimanjaro via de Rongai route, een week durende beproeving. Achteraf nog even uitblazen in de GibbsFarm, bezoek aan de Ngorongorokrater.

Dit was een prachtige actieve vakantie, alles in elkaar gepuzzeld mede dank zij Matoke Tours. Alles perfect georganiseerd. Een echte aanrader.      
Mvg   Jan en Marianne