Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Madagascar

Door: Jenneke

Begin november 2023 zijn wij voor 3,5 week met Matoke op reis geweest in Madagascar.De voorbesprekingen hebben allemaal per telefoon plaats gevonden, dit was prima en voor ons meer dan voldoende.Jan Daudey van Matoke begreep onze wensen goed en heeft deze wensen omgezet naar een prachtige route in het fantastisch mooie en verrassende Madagascar.

We zijn eerst van Brussel via Ehtiopië naar de hoofdstad Antanarivo gevlogen. En de dag erna naar Tulear, gelegen in het zuiden.
En van daaruit zijn we in een kleine twee weken met de auto teruggereden naar de hoofdstad. Dit alles onder de fantastische begeleiding van onze chauffeur en gids Niry. Hij was een goede chauffeur, was netjes en beleefd, kwam met eigen initiatieven waarbij hij rekening hield met onze wensen. Helemaal top dus.

Het was een goed voorstel van Jan van Matoke om in plaats van naar de Alleé des Baobabs te gaan, vanuit de hoofdstad door te vliegen naar Diego Suarez ( Antsiranana) gelegen in het Noorden. Baobabs kun je namelijk ook genoeg zien bij Ifaty, nabij Tulear in het zuiden.In het noorden kom je in een heel andere, exotische wereld terecht. Met prachtige natuurschoon, azuurblauwe baaien en een prachtige onderwaterwereld.

Hier konden we in een kleinschalige lodge onze reis heerlijk afsluiten en genieten van het warme water van de straat van Mozambique met prachtig koraal, zeeschildpadden en prachtig gekleurde vissen.Het eten was overal heerlijk, eigenlijk eten ze daar zoals wij het ook zouden moeten doen. De bewoners zijn erg vriendelijk, we hebben ons geen seconde onveilig gevoeld. En de lodges hadden allemaal sfeer en waren netjes en schoon.

Het was dus genieten met hoofdletters!

Groetjes Jenneke