Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Tom en Chantal

Reizen in Corona tijd

‘We hebben inderdaad een ontzettende top reis gehad! Zeker voor het deel wat Matoke regelt was het voor 110% voor elkaar. Zowel in Oeganda als in Nederland. We hadden het er nog met het Belgische stel uit Grimbergen en het Nederlands gezin (3 + 1 zus) over hoe netjes jullie het afgelopen jaar qua verzetten ed hebben geregeld!’

Na meer dan een jaar van afstel dan toch uiteindelijk op reis naar Oeganda! Best spannend in Corona tijd. We komen voor ons werk veel in ‘oranje’ gebied en zijn dus wel wat gewend maar Afrika is toch anders. Ook omdat we nog geen vaccinatie hadden gehad was een Corona proof vakantie belangrijk voor ons. Mede door het vele vertrouwen in Matoke tours zijn we toch afgereisd naar Entebbe.

De reis was echt super! Onze gids Moussa was top, hield rekening met onze wensen en behoeftes en kon ons veel vertellen over al het wild maar ook over Oeganda zelf. In de comfortabele Landcruiser bracht hij ons snel en veilig van lodge naar lodge. De lodges waren stuk voor stuk prachtig en schoon, maar Turaco Treetops was de absolute topper. Wat een fijne plek!

Qua Corona veiligheid had Matoke ook de zaakjes goed voor elkaar. De gids hield netjes afstand, droeg een mondkapje, desinfecteerde voldoende en hielp ook bij het afstand houden op andere plekken. Ook in de lodges was er ruim voldoende aandacht voor afstand en veiligheid. En die enkele keer dat we het toch liever anders wilden (bijvoorbeeld ons tafeltje toch wat verder van een groep) werd dit goed opgepakt door de gids/ lodge.

Kortom: Oeganda is een prachtig land om naar toe te gaan, waarbij de Gorilla tracking en Murchison Falls wat ons betreft de absolute hoogtepunten waren en de nachtsafari in Lake Mburo een echte aanrader qua afwisseling. Matoke heeft zoals aan het begin aangegeven de zaakjes goed voor elkaar, zowel qua reis maar ook qua veilig reizen in Corona tijd. Onze andere uitgestelde reis naar Tanzania laten we na deze ervaring zeker doorgang vinden!