Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Gerard en Gaby

Aan Paul en het Matoke Tours team in Nederland en Kampala .  

We zijn veilig terug thuis gekomen na een nachtvlucht met Brussels Airlines vanuit Entebbe op zondagmorgen . Wouw , het was een FANTASTISCHE en ADEMBENEMENDE rondreis in Oeganda dankzij jullie spontaan en professioneel advies alsook de ondersteuning tijdens de opbouw en het nadien uitgewerkt dagprogramma .

In zijn totaliteit hebben we niets dan LOF over deze privé rondreis en ook de driver / guide ALFRED heeft het beste van zichzelf gegeven om er een succes van te maken . Na kennismaking tijdens ons eerste Oeganda bezoek in 2011 met BIG SAM hebben we nu ook zeer positieve ervaringen met ALFRED als herinnering terug huiswaarts genomen ..... in het engels : “ they are an asset to the company “.
 

Gelukkig hebben we het Matoke team advies gevolgd met de noodzakelijke tussenstops te Kitgum ( Fugleys ) en te Lira ( Kanbera ) want gelet op de belabberde wegen kwaliteit richting noorden waren het niet te onderschatten dagtrips , zo iets hadden we echt niet verwacht maar maakt deel uit van de ruigheid en behoort tot de “ adventure “ ervaringen in het noorden van Oeganda zeker. De kennismaking met gids MOSES te Sipi Falls was ook een voltreffer en de dag begeleiding naar de watervallen ,grotten en het maken van “ eigen “ koffie was een verrassend hoogtepunt . MOSES heeft met kennis van zaken ons gebriefd over de natuur , toelichtingen i.v.m. gebruiken van verschillende planten + gespotte vogels + de levenswijze van de bevolking aldaar.  Hij is zeer communicatief en zorgt tevens voor een verrijking en toevoegging aan de reiservaringen in deze regio , de omgeving is mooi omheen de Sipi River lodge en we mochten overnachten in de nieuwe cottage ANIET met direct uitzicht vanop het terras op de waterval , geweldig hoor .  

Kennismaking met de lokale Karamojong bevolking kort bij Kidepo Valley was even de klok serieus terugdraaien , onbegrijpelijk hoe sommige groepen nog leven anno 2014 , pure realiteit en even slikken bij het zien van de kinderen in het dorp met zeg maar lompen kleding , even sponseren was dan ook niet onoverkomelijk . Al met al toch een vriendelijk onthaal alsook een begeleide rondgang met Patrick , erna zang en dans door de bewoners ...... we hebben even mee mogen proberen dansen maar hun conditie is VEEL beter dan de onze .....typisch westers misschien . Verblijf in Nga Moru lodge op de grens met het park gaf ons wel een tof en gezellig safari gevoel ...... toevallig waren we de enige personen daar in het kamp , dus echte VIP’s (haha) .

 Manager Greg en staff deden hun best om het ons zo aangenaam mogelijk te maken tijdens het verblijf , elke avond gezellig rond het kampvuur wat keuvelen met een biertje .     

De tussenstop bij het Ziwa Rhino sanctuary op weg naar Murchison Falls was onverwacht een toffe ervaring , de wandeling met ranger heeft ons aardig wat foto’s opgeleverd van de rhino’s in hun habitat . Boottochten naar de Falls alsook de Delta Chanel ( dank aan de gids een shoebill gespot ) waren een ideale plaats om veel verschillende vogels te ontdekken ,idem langs de oevers olifanten , krokodillen , hypo’s , antilopen , enz. We zijn uitgestapt aan de oever van de Falls en dan onder begeleiding een hiking naar de top gemaakt waar Alfred ons verwelkomde op de parking , onderweg mooie view points ontdekt , fantastische zichten met het bulderende geluid van het water .   Verblijf in Paraa safari lodge is top zeker om te vertrekken voor safari’s , niets dan schitterende ervaringen over service , staff , accommodaties , aangeboden buffets voor ontbijt + lunch + diner en zeker als eerste verblijf bij de start van een rondreis. 

Een andere voltreffer was het verblijf in Wildwaters lodge , lees maar echt TOP met een zeer voortreffelijke keuken en menu aanbiedingen in verschillende variëteiten , prima service en professioneel management , een echte aanrader indien je iets meer wil spenderen naar het einde van de reis .

Paul , je persoonlijk advies hierover was zeker de moeite waard om het te ervaren , alvast bedankt !!!! We mochten overnachten in de lodge nr 1 of ook Nyungwe genaamd en vanop het terras hadden we mooie zichten op de rapids van de Nijl rivier , zonsondergang was zeer kleurrijk .... we hebben echt genoten van een relax verblijf daar.
Afsluiter in Lagoon resort was prima en boottochtje er naartoe was gezellig en verfrissend , restaurant interieur verzorgd en aantrekkelijk gedecoreerd ,overnachting in een nieuw gebouwde lodge met terras en ideaal om vogels te spotten ....dus niet overnacht in de oudere “ African village “ tented cottages.   

Ter info : bij aankomst in Cassia lodge vanaf Entebbe airport na middernacht 08/02 werd ons gemeld door de receptionist dat alle kamers waren volgeboekt en we er niet konden overnachten ...... na veel persoonlijk aandringen heeft men dan toch op een miraculeuze wijze een kamer kunnen vrij maken en hebben we toch daar kunnen slapen ...oef , toch nog een geslaagd begin !!!

De receptionist had voor ons een andere overnachting gevonden maar de standard was lager dan Cassia lodge en dit hebben we NIET aanvaard,tevens zou hij ons voor het ontbijt dan ophalen . Toen ik hem voorstelde om Johan Van Hecke onmiddellijk telefonisch te contacteren was er blijkbaar sneller een oplossing gevonden.
Conclusie , we wensen hierover ook geen polemiek te starten maar vinden het noodzakelijk om het te melden aan Matoke tours als backup .  

groeten van DIK tevreden klanten ,    Gerard Janssens – Gaby Patent