Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Botswana

Door: Nico en Nathalie

Onze reis naar Botswana startte met een overnachting in het luchthavenhotel City Lodge in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Wat fijn dat we na de lange vlucht op letterlijk 5 minuten aan de incheckbalie staat.Geen vliegtuigen gehoord, heerlijk geslapen en een lekker ontbijt... en dan snel onderweg naar onze echte bestemming: Botswana!

Chobe Elephant Camp is een zeer fijne plek om te logeren. Het NP is ook een topper. Natuurlijk veel olifanten maar ook luipaarden, grote kuddes buffels, leeuwen,... om over het landschap nog maar te zwijgen. De bootsafari is ook een aanrader. 
Na 2 nachtjes luxe was het dan tijd voor het 'echte werk': 9 dagen mobile camping. Op de luchthaven stond onze gids Nando ons op te wachten voor de eerste gamedrive in Savuti. Daarna eerste kennismaking met de crew en het kamp. Geweldig zo midden in de natuur, weg van de 'beschaving'. Naast onze gids zijn er nog 3 crewleden: een kok, een kelner en de schoonmaker.Wat deze mannen allemaal klaarspelen op zo'n afgelegen plekken en met zo weinig spullen is echt onvoorstelbaar. 
We hebben er echt heerlijk gegeten!

Na Savuti verbleven we ook nog in Khwai en Moremi. Niet te geloven hoe snel deze mannen alles kunnen inpakken en weer opzetten op de nieuwe kampeerplek - zelfs met autopech onderweg. Tegen de tijd dat wij terugkwamen van gamedrive stond alles al terug opgesteld, kampvuurtje aan en as het avondeten klaar. Nog vlug een warme douche? Geen enkel probleem. Dit soort overnachtingen zijn echt een aanrader. Je bent echt deel van de natuur maar toch comfortabel.
De crew doet er ook echt alles om het je op je gemak te voelen. 
Elk van deze parken is weer anders. Van het droge, uitgestrekte Savuti over Khwai met zijn idyllisch kabbelend 'beekje' naar Moremi dat toch echt de uitloper van de delta is.

Na 9 geweldige dagen met veel wildlife en prachtige landschappen was het tijd om nog even in luxe uit te bollen. Afscheid nemen was wel wat moeilijk want we hadden echt een onvergetelijke tijd. We hadden gerust nog 3 weken langer willen blijven. 
De luxe-afsluiter was Kala camp in de panhandle. Wat een contrast! Waar de andere parken het soms moeilijk hadden qua watervoorziening (vooral Savuti) was er hier een overvloed aan water. 
Alle activiteiten hier waren dan ook op het water. Een fijne afwisseling na al die Afrikaanse massages in de jeep. 
Mooie locatie. Echt een aanrader. 

Matoke heeft voor ons wederom een geweldige reis georganiseerd van begin tot einde.