Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Madagascar

Door: Judith en Bart

Wauw wat was dit een geweldige reis!! We hebben de reis naar Madagaskar als een super gave, bijzondere en mooie ervaring ervaren! We hebben zelfs meer lemuren, maki's en kameleons gezien dan we van te voren gedacht hadden en ook nog een van dichterbij dan we gedacht hadden. Dit vonden we helemaal super! Daarnaast hebben we erg genoten van de vele verschillende landschappen die Madagaskar heeft, echt bijzonder dat je elke 2 uur rijden een heel ander landschap aantreft.

Ook vonden we het interessant om een kijkje in de cultuur van de Malagasi en de verschillende stammen te krijgen. We vinden deze reis echt een aanrader! Ook was onze chauffeur Christoph echt een leuke en goede chauffeur die erg veel wist te vertellen over verschillenden plekken en stammen en die ons ook in de middag tijdens de autorit naar een lokaal restaurantje meenam en ons tijdens de reis nog een aantal andere leuke plekken liet zien. Bij onze reis waren op twee locaties ook avondwandelingen ingepland. Deze stonden in het boekje gepland op de dag na een rit met chauffeur, tezamen met een wandeling overdag. We hebben bij beide locaties de avondwandelingen, op initiatief van de desbetreffende gids al direct in de avond van de autorit gedaan, in tegenstelling tot hoe het in de planning stond. Dit is ons erg goed bevallen!

Na de autorit was er telkens wel wat tijd over om in te checken en de accommodatie te zien, en de volgende dag was het programma niet zo vol met twee wandelingen op een dag waardoor we ook lekker rustig van ons avondeten hebben kunnen genieten. Graag willen we nog een tweetal tips meegeven: 1) Het was ons uit de verschafte informatie niet helemaal duidelijk hoe we met onze chauffeur in contact zouden komen, en hoe laat dit zou zijn. Eventueel zou er in het informatieboeken een regel toegevoegd kunnen worden die leest als bijvoorbeeld: "Op uw tweede dag in Madagaskar zal de chauffeur zich tussen 8:00 en 9:00 melden bij uw accommodatie om U op te halen. U heeft dus nog wel de mogelijkheid om eerst te ontbijten bij uw accommodatie.". Dit was ons niet bekend dus wij vroegen ons af hoe laat we zouden moeten ontbijten om op tijd te zijn voor wanneer de chauffeur zou komen. 2) Voor het aanvragen van het Visum, is het nodig om de adresgegevens van je eerste hotel in te vullen. Misschien kan deze informatie (dus de adresgegevens in plaats van alleen de naam van de accommodatie) in de reisbescheiden opgenomen worden.

 Desalniettemin vonden we het een erg geslaagde reis en willen we jullie ontzettend bedanken voor het organiseren van deze geweldige reis naar Madagaskar!!!

Groet, Judith & Bart