Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Jimmy en Evy

Dag Nicole   Late reactie, maar we hebben geprobeerd om een nuttige review te maken. Hopelijk ben je er iets mee.   Voor mij persoonlijk was Murchison het beste park, met het meeste wildlife. Kidepo heeft prachtige uitzichten en wildlife in grote getalen. Hier heb je de echte Afrika beleving met het kampvuur en de Banda’s. Het nadeel is de verre verplaatsing.

Gorilla tracking en chimp habituation zouden we opnieuw doen, maar de chimp tracking zouden we niet opnieuw doen. Op beide chimp-dagen hadden we weinig succes. De dieren leken zich telkens te verstoppen.

 Accommodaties African Roots Guesthouse: Pick-up service was perfect, deftige wagen en vriendelijke vrouw. Het verblijf was er ook dik in orde. Ruime en propere kamers. Het was lekker en zeker voldoende en stipt geserveerd. Perfecte stop.  

Sipi River Lodge: Mooie lodge met vriendelijk personeel, de eigenaar iets minder. Het toiletbezoek ’s nachts was moeilijk omdat er totaal geen verlichting was en er geen pad was naar het sanitair gebouw. Het douchewater was echt ijskoud, brrr.  

Lilian Towers: De minste accommodatie van de hele trip. Lawaaierige warme kamers. Airco was wel aanwezig, maar werkte niet. Bovendien is er tijdens de nachturen (22h00 – 6h00) geen elektriciteit. Nette badkamer, maar geen douchegordijn aanwezig waardoor de hele vloer nat en glad was na het douchen. Hierdoor bijna uitgeschoven ’s nachts tijdens het toiletbezoek zonder licht.  

UWA Banda: Eenvoudige accommodatie, maar prijs/kwaliteit zeker goed. Het muskietennet was beschadigd en geen doom aanwezig.   Fort Murchison: Zeer mooie propere en ruime kamers in een mooie omgeving.  

Murchison River Lodge: Ook een zeer goede lodge, maar voor ons de verhuis niet waard. Voor game driving is Fort Muchison een betere uitvalsbasis. Is wel een goede lodge voor mensen die graag relaxen tijdens hun verblijf. Het was wel zeer heet in de tenten.  

Chimpanzee Forest GH: Top accommodatie! Zowel qua kamers, uitzicht, eten, … en afstand tot de chimp habituation.  

Bush Lodge: Eenvoudig en lichtjes verouderd, maar voorzien van alle comfort. Verlichting in de openluchtbadkamer zou handig zijn. Prijs/kwaliteit iets minder.  

Jungle Lodge: Top accommodatie! Zeer ruime kamer en badkamer, gewoonweg pure luxe.  

Bakiga Lodge: Zeer mooie ligging, ook qua afstand tot de gorilla tracking. Hier hebben we een cabin gekregen i.p.v. een luxueuze tent.   Travellers Rest: Nette propere kamers, maar wel lawaaierig. Willen u graag vol pensioen verkopen, leek wat toeristisch ingesteld. Massage was daarentegen zeer goed en goedkoop.  

Rwakobo Rock: Mooie ligging en goede afstand tot het park. Ze organiseren ook verschillende activiteiten. Kamers waren netjes en ruim. De eerste nacht hadden we het gevoel dat er afval werd verbrand, waardoor de stank niet te harden was. Ik ben zelfs om 5h00 opgestaan om bij de receptie te gaan zitten.  

Algemeen: De accommodaties werden vaak als middenklasse omschreven in de folders of op de website. Dit was zeker correct en sommige mogen zelfs hoger gequoteerd worden van ons. Het personeel was overal zeer vriendelijk, behulpzaam en persoonlijk, echt top! Behalve Lilian Towers, dat is een stadshotel en werkt gewoon anders. Onze gids was altijd zeer stipt en hield de wagen netjes. We voelden ons veilig met hem achter het stuur en hij had een goede brede kennis. Het duurde wel even voor hij los kwam, hij is namelijk wat verlegen in het begin.  

Vergeleken met Tanzania zijn de uitzichten veel mooier in Oeganda. In Tanzania is er dan weer meer actie met dieren, ze vechten daar meer onderling, wat mooie actie-shots oplevert. In Oeganda lijken de dieren dan weer mooier, omdat hun vacht minder gehavend is.   We vonden het een prachtige reis. Oeganda was een zeer aangenaam en veilig land met leuke mensen. Als je nog zaken wil weten, mag je ons altijd contacteren.

Groetjes   Jimmy & Evy