Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Vliegtips voor uw Afrika reis

Wanneer u op het punt staat om op reis te gaan, wilt u graag dat alles soepel verloopt. Zo ook op de luchthaven waarvan de vlucht naar de schitterende bestemming vertrekt. In het hoogseizoen, de maanden juli en augustus, merken wij dat het erg druk kan zijn op de luchthavens. Daarom hebben wij een aantal handige vliegtips voor u op een rijtje gezet. Lees ze goed door zodat u goed voorbereid op pad gaat en het begin van uw reis soepel verloopt.

Voorbereid op reis

Voorafgaand aan het vertrek van de vlucht kunt u zich ook al voorbereiden. Lees hieronder een aantal vliegtips voorafgaand aan de vlucht:

  • Controleer kort voor vertrek de drukte-informatie. Op de website of app van de luchthaven kunt u vaak zien hoe druk het naar verwachting zal zijn. Klik hier voor de pagina met drukteverwachting op Schiphol. Vertrekt u vanaf Brussels Airport? Klik dan hier voor de drukteverwachting.
  • Reserveer voorafgaand aan de vlucht uw stoel. Bij een aantal luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om, al dan niet tegen betaling, voorafgaand aan de reis een stoelreservering te maken. U kunt de stoelreservering maken via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Hebben wij uw vlucht geboekt? Dan kunt u ook zelf stoelen reserveren. U dient hiervoor in te loggen bij de desbetreffende website met uw boekingscode en uw achternaam. Uw boekingscode is te vinden op het e-ticket die u circa 4 weken voor vertrek van ons ontvangt.
  • Lees de security regels van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen goed door, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan wat in uw handbagage mag en welke reisdocumenten u nodig heeft.
  • Pak uw handbagage logisch in, zodat u snel bij belangrijke documenten kunt.
  • Print alle reisdocumenten die u nodig heeft uit. Zo heeft u deze altijd tot uw beschikking mocht er naar gevraagd worden of problemen hebben met uw mobiel.

Nog geen vlucht geboekt voor uw Afrika reis?

Let dan op hier op:

  • Boek uw vlucht ruim van te voren. Zo heeft u meer keuzemogelijkheden voor een dag, tijdstip en is de prijs vaak voordeliger.
  • Kies bij het boeken van de vlucht voor een vertrek op de doordeweekse dag, in plaats van het weekend. De luchthavens zijn dan over het algemeen minder druk.
  • Vlieg op onpopulaire tijden, zoals vroeg in de ochtend of s ’avonds laat.
  • Kies ervoor om te vertrekken van een minder drukke luchthaven, mocht dit een mogelijkheid zijn.
  • Heeft u een geschikte vlucht gevonden met een overstap? Plan ruim voldoende overstaptijd in, zodat u met vertraging van de eerste vlucht niet in de problemen komt. Een overstaptijd van 2 uur is ideaal.

Hulp nodig bij het zoeken van passende vluchten bij uw Afrika reis naast deze vliegtips? Onze reisspecialisten helpen u graag met het zoeken naar een geschikt vluchtschema bij uw rondreis op maat.

Vermijd de lange wachtrijen

Wanneer u op reis gaat wilt u eigenlijk zo snel mogelijk kunnen ontspannen. De wachtrijen op de luchthavens kunnen nog wel eens voor stress en een hoop ergernissen zorgen. Lees hier de vliegtips om de wachtrijen korter voor uzelf te maken:

  • Check online in: Zo kunt u de rijen bij de incheckbalies vermijden.
  • Kom ruim op tijd aan op de luchthaven. Dit is misschien een voordehand liggende tip, maar een die het verschil kan maken. Wanneer u op tijd aankomt op de luchthaven heeft u voldoende tijd om door de beveiligingscontrole, check-in en andere procedures te gaan.
  • Reis alleen met handbagage. Zo hoeft u niet in de rij te staan bij de bagageafhandeling.
  • Maak gebruik van een online boarding pass als dit een mogelijkheid is. Het is sneller om een elektronische boarding pass te laten zien bij het inchecken, dan een papieren versie die u nog moet zoeken tussen de reisbescheiden. Wel is het slim om deze altijd op papier mee te nemen, dus zorg dat u beide opties ter beschikking heeft.
  • Houdt de linker rij aan. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen onderbewust de rechter rij kiezen, omdat de meeste mensen rechtshandig zijn. Probeer de linker rij eens uit en wie weet bent u eerder aan de beurt!

Wilt u de reguliere wachtrijen volledig vermijden? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van fast-track services. Deze service is over het algemeen tegen betaling. Op Schiphol bijvoorbeeld te regelen via Privium. Hierdoor kunt u sneller door de beveiligingscontrole en paspoortcontrole gaan, waardoor u gegarandeerd uw vlucht haalt! Zo haalt u zonder stress en gehaast de vlucht naar de prachtige bestemming.

Vliegt u regelmatig? Dan is het wellicht interessant om lid te worden van een frequent flyer-programma of een loyaliteitsprogramma van een luchtvaartmaatschappij. Zo een lidmaatschap kan vele voordelen hebben, zoals snellere incheckmogelijkheden, speciale wachtruimtes en nog veel meer. Een voorbeeld is het Flying Blue loyalty program van KLM. Lees hier meer over de voordelen.

Is de rij waar u in staat toch te lang en dreigt u uw vlucht te missen? Ga dan direct naar de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen u in dat geval het beste helpen. Neem dan ook telefonisch contact met ons op, zodat wij de reis kunnen aanpassen op de wijzigingen.

Stressvrij bij aankomst

Na een lange vlucht wilt u graag zo snel mogelijk uw bagage ophalen, door de douane en afgezet worden bij uw accommodatie. Ook hier zijn een aantal vliegtips om dit proces sneller te laten lopen:

  • Reserveer uw stoel zo ver mogelijk vooraan in het vliegtuig. U kunt dan als één van de eersten het vliegtuig verlaten. Handig als u moet overstappen of moet wachten op een visum.
  • Neem een unieke koffer/tas mee op reis. De meeste mensen reizen met een onopvallende koffer of tas zoals een zwart- of donker blauwgekleurde. Zorg er daarom voor dat uw bagage opvalt op de bagageband. Denk hierbij aan een stikker, opvallende kleur, print of een fel gekleurd elastiek. Wees uniek!
  • Houdt uw paspoort met een lege pagina voor de stempel en visum of andere nodige documenten (indien nodig) bij de hand voordat u langs de douane gaat.
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!