Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Travelife Certified award voor Matoke Tours!

Erkenning voor duurzaamheid

Wij zijn enorm trots nu te kunnen vermelden dat wij Travelife gecertificeerd zijn! Onze duurzaamheidsinspanningen van de afgelopen jaren zijn hiermee beloond. Bij Matoke Tours geloven we in de positieve impact die reizen kan hebben en in Afrika zien we deze impact elke dag tot leven komen. Elke stap die u zet op het prachtige Afrikaanse continent draagt namelijk bij aan een grotere visie: een visie van duurzaamheid, respect en samenwerking. Wij hopen dat onze reizigers uit hun comfortzone durven te stappen en het avontuur durven te omarmen. Reizen is het ontdekken van de prachtige wildernis, onderdompelen in levendige culturen en verbinding maken met de lokale bevolking. Wij willen niet alleen een onvergetelijke reis verzorgen, maar daarnaast ook bijdragen aan de sociale, economische en ecologische toekomst van onze bestemmingen. Zo veranderen we samen levens, versterken we gemeenschappen en beschermen we de schatten van Afrika voor de toekomst.

– Geschreven door Mariëlle Koudijs

SUSTOUR-programma

In de zomer van 2022 zijn we ingestapt in het SUSTOUR-programma. Dit door de EU gefinancierde project loopt van 2020 tot halverwege 2023 en is gericht op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese touroperatorsector door middel van een door het bedrijfsleven geleide aanpak. Het project ondersteunt meer dan 600 kleine en middelgrote ondernemingen uit 35 Europese landen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties en coacht hen in het Travelife certificeringstraject. Wij kregen hierdoor toegang tot online cursussen, trainingen en webinars.

Travelife certificering

Het doel van het programma is te werken aan Travelife certificering. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma – en keurmerk – voor touroperators, reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Travelife helpt bij het beheren en verbeteren van onze sociale, economische en ecologische impact door te voldoen aan diverse duurzaamheidscriteria. Bij duurzaam toeristisch ondernemen gaat het om commitment en een consequent duurzame bedrijfsvoering. Vanaf de inkoop en het managen en monitoren van de impact van onze zakelijke activiteiten, tot het helpen van onze lokale partners en leveranciers om ook te verduurzamen. Het mooie is dat het Travelife duurzaamheidskeurmerk door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) geaccrediteerd is. Door Travelife certificering voldoen we aan de allerhoogste duurzaamheidsstandaarden voor de reisbranche. Het certificeringsprogramma heeft drie stappen:

  1. Travelife Engaged
  2. Travelife Partner
  3. Travelife Certified

Travelife Certified award

Wij zijn er trots op dat wij onze jarenlange duurzaamheidsinspanningen uiteindelijk hebben vastgelegd en hier erkenning voor hebben gekregen. Allereerst in de vorm van het Travelife Parner award en nu ook de allerhoogste waardering, de Travelife Certified award. We moesten voldoen aan meer dan 200 criteria op gebied van duurzaamheid. De laatste stap was beoordeling door een onafhankelijke auditor. Hij heeft beoordeeld dat Matoke Tours als reisorganisatie voldoet aan meer dan 200 duurzaamheidscriteria die betrekking hebben op ons interne beleid en management, productaanbod, contact met onze lokale partners en klantencommunicatie.

Onze populaire bestemmingen

Duurzaamheid wint aan kracht

“Ik ben verheugd te zien dat duurzaamheid in de reisbranche aan kracht wint. De certificering van Matoke Tours zal andere bedrijven in Nederland inspireren om dezelfde weg te volgen”.

Mr. Naut Kusters, manager van Travelife voor Touroperators

Vooruitkijken

Met deze certificering zijn wij enorm blij! Stil zitten doen we niet, wij blijven continue kijken naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen om onze reizen op een nog verantwoordelijkere manier aan te bieden en te verbeteren. Om reizen in de toekomst mogelijk te houden willen wij dat een reis op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling en aan versterking van de natuur en biodiversiteit van het land. Zodat niet alleen toekomstige generaties reizigers van het land kunnen genieten, maar ook de bevolking hiervan kan profiteren.

Parkwachter met verrekijker kijken naar nijlpaarden in het nationale park Akagera.
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!