9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Zambia in een notendop

Zambia in een notendop

Dag 1

Vertrek uit Nederland/België

Vandaag vertrekken de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf middels een overstap richting Lusaka. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Lusaka arriveert!

Dag 2

Aankomst Lusaka - acclimatiseren

In de ochtend of middag landen de vluchten op Lusaka Airport. Bij aankomst staat de goedlachse chauffeur u op te wachten. “Mwaiseni ku Zambia, mwatandala shani” (welkom in Zambia, hoe maakt u het?). Na de kennismaking brengt hij u in een half uurtje naar de fijne accommodatie welke in een groen buitengebied van deze chaotische hoofdstad ligt. Geniet in de middag van deze fijne accommodatie met zwembad. Even heerlijk acclimatiseren vandaag!
 

leopard

Dag 3

Vluchtje naar South Luangwa – namiddag/nachtsafari

De rondreis gaat van start! U wordt in de ochtend naar de luchthaven gebracht waar de regionale vlucht naar Mfuwe, South Luangwa vertrekt. Na ruim een uurtje vliegen landt u in Zambia’s meest wildrijke safaripark. Bij aankomst wacht de ranger van uw voorkeursaccommodatie u op en wordt u naar uw safarilocatie gebracht. Verwonder u niet wanneer er olifanten, zebra’s, gazelles etc. rondom uw comfortabele tent/ huisje te zien zijn. Juíst de nabije aanwezigheid van het wild maakt South Luangwa zo bijzonder!

Namiddag en nachtsafari South Luangwa

Wanneer u bent opgefrist staat de namiddagsafari op het programma. Op zoek naar de eerste giraffen, olifanten, leeuwen etc. Ook de prachtige bijzondere gazellesoorten krijgen de aandacht, waarvan de kudu's en puku's de meest majestueuze zijn. Rond het vallen van de avond wordt de open jeep aan de Luangwa rivier gezet. Onder het genot van een drankje geniet u van de zonsondergang. Daarna gaan de spotlichten aan en gaat de nachtsafari van start.

Dag 4

Safari in South Luangwa

De komende dagen staan volledig in het teken van de safari's in South Luangwa. Elke ochtend en middag bespreken de ervaren rangers de mogelijkheden met u. Zo kunt u kiezen uit een jeep- of wandelsafari in de ochtend. De namiddag leent zich het beste voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari. U maakt ter plekke uw voorkeurskeuzes. 's Middags heeft u voldoende tijd om te genieten van het sprookjesachtige uitzicht over de rivier. Daarnaast lenen het zwembad (Flatdogs en Kafunta Lodge) of de schuilplaats/ hide (Kaingo) zich perfect voor vrijetijdbestedingen. Ontspan, en laat u lekker verwennen tijdens de rustmomenten!

Extra toelichting voor Kaingo Camp: Kaingo wordt geprezen om haar schuilplaatsen, ook wel ‘hides’ genoemd. Dit zijn onopvallende schuilplaatsen welke van lokale materialen zijn gebouwd. Bijvoorbeeld; een hide welke van rietgras is gemaakt en aan de rivierbedding is gebouwd. Hierdoor heeft  het wildleven niet in de gaten dat er reizigers in de hide aanwezig zijn. Het creëert een intieme mogelijkheid om heel dichtbij het wild te komen.

South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa staat specifiek bekend om de hoge aantallen wilde honden en luipaarden. Maar ook worden leeuwen tijdens een bezoek aan South Luangwa vrijwel altijd gezien. Daarnaast moet u de endemische Thornicroft giraffe en Crawshaw zebra niet vergeten. Deze kunt u nergens anders in Afrika zien met uitzondering van South Luangwa! Tot slot trekt South Luangwa ook vogelliefhebbers aan. Met name de kleurrijke Carmine bijeneters die hun nestjes bouwen in de Luangwa rivier zijn erg fotogeniek.

Safari activiteiten South Luangwa

South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Vrijwel alle roof- en zoogdieren komen hier in hoge concentraties voor! Kies voor de optimale safaribeleving door zowel op wandel- en jeepsafari te gaan deze dagen. U zult zien dat de leeuwen over de savannes struinen, terwijl de luipaarden en wilde honden zich schuil houden in de bosrijke regio's. De gigantische kuddes buffels zijn het best in de struikgewassen te vinden! Uw ranger gaat zijn uiterste best doen om het imposante imago van South Luangwa waar te maken.

Dag 5 en 6

Bushkamperen en wandelsafari's

Vandaag verandert u van locatie in South Luangwa. U wordt naar het (exclusieve) bushcamp van uw voorkeur gebracht welke diep in het park verscholen ligt. Vanuit het bushcamp worden zowel jeep- als wandelsafari’s uitgevoerd. In laatstgenoemde zijn bushcamps vaak extra specialistisch! Maak hier deze dagen dan ook gebruik van in de ochtend. De namiddag is het moment bij uitstek om voor de jeepsafari te kiezen met aansluitend de nachtsafari. Bespreek uw voorkeur ter plekke met de ranger.
 
Keuze voor Mwamba: U kunt de route tussen Kaingo Camp en Mwamba Camp ook per wandelsafari ondernemen! Deze wandelsafari doet er zo’n 3 uur over. U kunt dit bij aankomst bij Kaingo Camp  bespreken en bevestigen indien gewenst.

Safari activiteiten South Luangwa

South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Vrijwel alle roof- en zoogdieren komen hier in hoge concentraties voor! Kies voor de optimale safaribeleving door zowel op wandel- en jeepsafari te gaan deze dagen. U zult zien dat de leeuwen over de savannes struinen, terwijl de luipaarden en wilde honden zich schuil houden in de bosrijke regio's. De gigantische kuddes buffels zijn het best in de struikgewassen te vinden! Uw ranger gaat zijn uiterste best doen om het imposante imago van South Luangwa waar te maken.

Dag 7

Vlucht Lower Zambezi - middag kanosafari

Ontwaak tussen de (inmiddels) bekende bushgeluiden! Na het ontbijt neemt u afscheid van het team en wordt u naar Mfuwe Airport gebracht. Rond het middaguur vertrekt de regionale vlucht naar Lower Zambezi NP. Dit is een prachtige vlucht over het Muchinga gebergte met zicht over de Zambezi rivier. Verbaas uzelf niet wanneer u een extra rondje in de lucht moet maken om de grazende gazelles en olifanten op veilige afstand van de airstrip te houden! Bij aankomst wordt u opgewacht door de ranger van uw voorkeursaccommodatie. Nadat u bent geïnstalleerd bespreekt u met de ranger welke namiddagactiviteit u wilt ondernemen.

Kano excursie Lower Zambezi

Onder deskundige begeleiding onderneemt u vanaf de Chongwe rivier de kanosafari. De regio rondom de rivier is het meest sprookjesachtige deel van Lower Zambezi. U kunt verwachten dat onderweg olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden staan te grazen en/ of passeren. Dit is een unieke manier om dichtbij het (grote) wild te komen terwijl u optimaal kunt genieten van de geluiden en natuur om u heen.

Dag 8 en 9

Safari's Lower Zambezi

Deze dagen bespreekt u met de ranger de gewenste dagindeling. Elk dagdeel kunt u kiezen uit een andere activiteit, of zelfs twee activiteiten combineren.

Lower Zambezi Nationaal Park

Lower Zambezi is een schitterend en exclusief wildpark. De vallei waar de machtige rivier de Zambezi als doorheen stroomt is een ware oase voor het Zambiaanse wildleven. De Zambezi rivier is daarnaast ook de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Doordat Lower Zambezi ingeklemd ligt tussen het Muchinga gebergte en de Zambezi rivier, heeft het park een waanzinnige setting! Geografisch gezien is er géén park in Zambia mooier dan Lower Zambezi. De olifanten zwemmen van eiland naar eiland in de Zambezi rivier, op zoek naar vers gras en riet. En doordat het park zo waterrijk is, trekt het veel watervogels, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven aan. Ook op het land is er veel te beleven en zijn er gezonde aantallen leeuwen, luipaarden, wilde honden, buffels en verschillende gazellesoorten.

Safari activiteiten Lower Zambezi

Lower Zambezi is het mooiste safaripark van Zambia. Met de machtige Zambezi rivier, de vele zijkanalen, open savannes en bosrijke regio's beleven reizigers hier vele prachtige vergezichten. Deze gevarieerde eco-systemen creeëren een weids scala aan activiteiten mogelijkheden. In Lower Zambezi worden kano-, boot-, wandel- jeep-, en nachtsafari's aangeboden. Vanuit uw accommoatie kunt u dagelijks aangeven waar uw voorkeur per dag naar uit gaat. Alle activiteiten zitten standaard inclusief en u kunt minimaal twee safari's per dag ondernemen! Even geen zin in safari? Sla dan samen met de ranger een hengel uit en ga vissen op 'tigerfish'.

Dag 10

Vlucht naar huis of verlenging Victoria watervallen

Ontwaak terwijl u uitkijkt over het wild aan de oever van de Zambezi. Na het ontbijt wordt u afgezet op de Royal Airstrip voor uw korte vlucht naar Lusaka. Wacht hier op de aansluitende terugvlucht, via overstap, terug naar huis.

Victoria Watervallen verlenging
Uiteraard is het ook mogelijk om deze rondreis te verlengen naar de Victoria Watervallen. 
Wilt u daar meer over weten? Bespreek uw wensen met de Malawi / Zambia specialisten! 

 

Ochtendsafari Lower Zambezi

Tijdens de zonsopkomst kunt u de laatste safari in Lower Zambezi ondernemen. Gooi bijvoorbeeld een hengel uit en probeer de beruchte tijgervis te vangen! Mocht u de vis vangen dan word deze na het meten (en de nodige foto’s!) weer terug in de Zambezi uitgezet. Maar het is ook mogelijk om vanochtend op jeep- of bootsafari te gaan uiteraard. U bespreekt uw voorkeur ter plekke.

Dag 11

Thuiskomst

Vandaag komt u thuis met een koffer vol prachtige nieuwe herinneringen!