9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Verlenging Lake Mutanda & Gorilla’s

Verlenging Lake Mutanda & Gorilla’s

 4-DAAGSE Verlenging

Het sprookjesachtige meer van Mutanda ligt in het uiterste zuidwesten van Oeganda, aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar. Van het grote aantal vulkanen staan er drie in Oeganda, namelijk Mount Muhabura, Mount Sabinyo en Mount Gahinga. Deze vulkanen zijn vanaf de oevers van het meer te bewonderen. Matoke Tours is er trots op dat we juist op deze magnifieke plek onze eigen lodge bezitten; Mutanda Lake Resort.

Mutanda Lake Resort heeft een waanzinnig uitzicht over het meer en over de vulkanenring. In de reisgids ‘The Bradt Guide’ wordt geschreven dat u vele continenten kunt passeren zonder een uitzicht als dit te zien is. Het is dan ook niet voor niets dat dit misschien wel één van de allermooiste plekjes van Oostelijk Afrika is. We heten u van harte welkom. Onze lodge beschikt over dertien comfortabele cottages met eigen sanitair, ook is er een restaurant met heerlijk eten aanwezig.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat! 

Dag-tot-dag beschrijving

Verlenging dag 1

Het sprookjesachtige Mutanda meer

De eindbestemming van vandaag is het sprookjesachtige Lake Mutanda. Dit schitterende meer is wellicht wel het best bewaarde geheim van Oost-Afrika. Het is gelegen aan de rand van de Virunga vulkaanketen, die de landen Oeganda, Rwanda en Congo met elkaar verbindt. De rest van de middag geniet u van het fenomenale uitzicht en kunt u zich rustig voorbereiden op het hoogtepunt van morgen!

Lake Mutanda

Het sprookjesachtige Mutanda meer ligt in het uiterste zuidwesten van Oeganda, aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar. In de omgeving van het Mutanda meer liggen verschillende regenwouden, leefgebied van de bedreigde berggorilla. Het meer is dan ook een ideale uitvalsbasis voor één van de meest bijzondere excursies van Oeganda, de gorilla trekking. De berggorilla komt onder andere voor in het nabijgelegen Mgahinga Gorilla Nationaal Park en het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. In de directe omgeving van het meer is echter ook een grote variatie aan dieren en planten te vinden. Zo is het mogelijk om er de ijsvogels en de grijze kroonkraan te spotten. Naast planten en vogels leven er aan de oevers van het meer ook diverse soorten slangen, otters, kameleons, kikkers en hagedissen. Kortom: een grote verzameling aan bijzondere diersoorten.

Verlenging dag 2

Oog in oog met berggorilla's

Vandaag is een grote dag, de gorilla trekking staat op het programma! U rijdt naar het woud van Bwindi waar u een uitgebreide briefing krijgt over deze bijzondere excursie. Mocht u liever geen gorilla trekking ondernemen, dan zijn er nog diverse andere mogelijkheden in dit onontdekte gebied. Deze excursies zijn eenvoudig ter plekke te boeken.

Verlening dag 3

Relaxen en optionele activiteiten aan het Mutanda meer

Even bijkomen van de indrukwekkende ontmoeting met de berggorilla’s van gisteren. Ontwaak op deze magische plek aan het Mutanda meer en geniet van de mooie omgeving. Er zijn verschillende optionele excursies te ondernemen die georganiseerd worden door de lodge.

Boottocht – (optioneel)

In de namiddag maakt u een boottocht bij ondergaande zon. In een oase van rust en een schilderachtig decor vaart u langs de vele eilandjes en kunt u een duik nemen in het meer. Onderweg komt u lokale  vissers of schoolkinderen tegen die in uitgeholde boomstammen over het meer varen.

Peddelsurfen – (optioneel)

Op een grote surfplank met een peddel geniet u in alle rust van het uitzicht, de omgeving en de vissers die met hun kano op het meer varen. U kunt zelf een route uitkiezen en zodoende de lengte van deze bijzondere activiteit bepalen.

Excursies Lake Mutanda – (optioneel)

In de omgeving van Lake Mutanda zijn verschillende excursies op of rondom het meer te ondernemen. Zo kunt u met een grote surfplank of uitgeholde boomstam gaan paddelen op het meer, de Batwa pygmeeën bezoeken, op zoek gaan naar de golden monkey of zelfs een vulkaan beklimmen! De mogelijkheden bespreekt u met uw gids.

Verlenging dag 4

Overdag genieten - transfer naar Kigali

In de ochtend kunt u nog genieten van de accommodatie en het mooie uitzicht. In de middag staat de transfer voor u klaar om u terug naar Kigali in Rwanda te brengen.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen conform reisroute
  • Maaltijden conform reisroute
  • Privétransfer van Kigali naar Mutanda en terug

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Lake Mutanda en Gorilla verlenging geheel naar wens