Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Mauritius

Op reis naar Mauritius

Alles wat u wilt weten over deze bestemming!

Ondanks alle toerisme probeert Mauritius zijn exclusiviteit te bewaren door geen charters toe te laten op het eiland. Hierdoor zal het nooit een massa bestemming worden. Ook vinden veel toeristen de lange vlucht net iets te ver. Ben je er dan eindelijk, dan wordt je rijkelijk beloond met de schoonheid van dit eiland! Naast het strand biedt Mauritius veel meer. Mauritius wordt omgeven door koraalriffen. Hierdoor is het onderwater leven adembenemend. Flic en Flac is de bekendste snorkel en duikplek in het westen van het eiland. Naast endemische vogelsoorten is ook het Black River Gorges National Park heel interessant door de unieke plantsoorten die hier voorkomen. Ook historische gebouwen, mooie winkelcentra, leuke lokale markten en de creoolse cultuur geven Mauritius ingrediënten voor een allesomvattende vakantie!

Lees op deze pagina’s alles over Mauritius, waaronder:

Auto huren

Bent u een vastberaden chauffeur en bent u niet bang om links te rijden, dan is een auto huren op Mauritius een geweldige toevoeging van uw vakantie. De infrastructuur is goed en de auto zal voorzien van een Tom Tom, dus u kunt altijd u weg terug vinden. Mauritius heeft veel bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld een dag de hoofdstad bezoeken. Ook kunt u eens naar een andere kant van het eiland rijden en lekker picknicken op een van de publieke stranden. U kunt een van de natuurparken bezoeken of naar Pamplemousse voor de botanische tuinen. Met een eigen auto bent u flexibel om op eigen initiatief het eiland te bezichtigen. Genoeg reden om een auto te huren voor niet teveel geld en er lekker op uit te trekken. Matoke Tours werkt samen met een verschillende autoverhuurders die betrouwbaar zijn en van alle verzekering zijn voorzien.
Heeft u interesse dan vraag ons naar de mogelijkheden wat betreft de prijzen en de te huren autos. Wat u altijd nodig heeft is een creditcard en een international rijbewijs.

Beste reistijd

Eigenlijk is Mauritius het hele jaar te bereizen. Het is zacht, niet te warm of te klam, kortom het heeft de ideale temperatuur voor een strandvakantie! In juli en augustus is het winter en in sommige gebieden wat kouder. Aan de kust zakt het kwik echter niet onder de 20 graden. De zomer is van november tot en met april. De meeste regen valt in februari en maart, maar is zelden storend. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 27 graden. Een aangenaam klimaat dus! Als u aan de oostkant van het eiland wilt boeken, houdt dan rekening met de passaat. Deze waait vrijwel het gehele jaar. De wind is het sterkst in de wintermaanden juli en augustus.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

In Mauritius is het erg gebruikelijk om een tip te geven. Denk aan de taxi chauffeur en bij het serveren van eten, drinken en eventueel aan een gids bij een excursie.

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Mauritius te leveren. Er wordt dan ook streng geadviseerd om circa zes weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of vaccinatiebureau te gaan voor het volledige advies. In Mauritius komt geen Malaria voor.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Klimaat

Mauritius heeft een tropisch klimaat met 2 seizoenen. Van november tot april is er het vochtige warme seizoen met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden. De warmste maanden zijn januari en februari met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Van juni tot september is het koele en droge winterseizoen met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. De koelste maanden zijn juli en augustus waar de temperatuur soms daalt tot 16 graden. Mauritius heeft ook last van cyclonen van de Indische ocean. Deze kunnen voorkomen tussen januari en maart.

Munteenheid & betalen

De derde bron van inkomst op Mauritius is banken. Maak u dus geen zorgen over pinautomaten of betalen met uw creditcard. De lokale munt is de Mauritian Rupee, de MUR, en de huidige koers (maart 2016) is 38 rupee voor een euro. U pint biljetten van 1.000 rupee, dus 26 euro briefjes (huidige koers).

Paspoort & visum

U heeft geen visum nodig voor Mauritius. Slechts een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is en een retourticket. Daarnaast moeten er nog twee lege opeenvolgende pagina’s in uw paspoort zitten. Indien dit niet het geval is, bestaat de mogelijkheid dat u wordt geweigerd op de (heen)vlucht. Wel zal er gevraagd worden om uw retourticket, dus zorg dat u die bij de hand hebt.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft met minderjarige kinderen. De regels zijn bovendien nog strenger als er maar één ouder meereist of als beide ouders niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Taal & cultuur

Mauritius heeft een populatie van ongeveer 1,3 miljoen mensen. De mensen zijn een mix van Indiërs, Europeanen, Chinezen en Afrikanen. De helft van de bevolking is hindoe en een derde is katholiek. Er is geen officiëele taal, maar als lid van Common Wealth en Francophonie, spreekt men zowel Engels als Frans in Mauritius. De moedertaal is Creools, dat wordt gezien als verbasterd Frans.

Mauritius is een echte smeltkroes van culturen. De Nederlandse en Franse koloniale periode zijn erg herkenbaar. De lokale bevolking bestaat voornamelijk uit Indiërs, Chinezen en Creolen, Wat erg mooi is om te zien is dat al deze verschillende gemeenschappen heel gemoedelijk samenleven. Maar de belangrijkste religie op het eiland is Hindoeïsme.

Traveldoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Mauritius is veilig, ook ’s avonds. U kunt dus gemakkelijk per taxi of te voet over straat.

Via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken is de actuele reisinformatie over Mauritius terug te vinden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/mauritius

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Mauritius:

Mauritius | de Kusten | excursies | Beste Reistijd | Reinformatie