Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
De kusten

Mauritius

Een verlenging op Mauritius

Maar in welke regio?

Naast het strand biedt Mauritius veel meer. Mauritius wordt omgeven door koraalriffen. Hierdoor is het onderwater leven adembenemend. Flic en Flac is de bekendste snorkel en duikplek in het westen van het eiland. Naast endemische vogelsoorten is ook het Black River Gorges Nationaal Park heel interessant door de unieke plantsoorten die hier voorkomen. Ook historische gebouwen, mooie winkelcentra, leuke lokale markten en de creoolse cultuur geven Mauritius ingredienten voor een allesomvattende vakantie! Lees hier alles over de verschillen tussen de regio’s en ontdek welke regio het beste bij uw persoonlijke reiswensen past. 

Port Louis

Hoofdstad van Mauritius

De hoofdstad van Mauritius heet Port Louis en ligt ten noordwesten van het eiland. De Nederlanders gebruikten de stad al als haven, de Fransen maakten er het administratieve centrum van. Dit heeft de stad verder ontwikkelt tot hoofdstad. Vandaag de dag is Port Louis een drukke hoofdstad met ongeveer 160.000 inwoners. Port Louis is het bezoeken waard. Ga bijvoorbeeld naar de drukke centrale markt waar alle lokale producten te koop zijn. Le Caudan Waterfront is het grootste winkelcentrum aan de haven. Hier kunt u heerlijk eten, winkelen en een filmpje pakken. Rechts aan de waterkant zitten wat goedkopere eet- en drinktentjes. Ook leuk om te bezoeken zijn de paardenraces. Bij de Crown Lodge kunt u op comfortabele wijze een kijkje nemen in de wereld van het paardenracen in Mauritius. Zeker ook de moeite waard is een bezoek aan Fort Adelaide (La Citadelle). Dit fort is gebouwd in de 19e eeuw met als doel de stad te beschermen tegen de vijand. Het Fort ligt wat hoger dus heeft prachtige vergezichten over de stad en de zee!
La Labourdonnais en Lambic behoren tot de beste restaurants van Port Louis.

Kusten Mauritius

Welke regio is geschikt voor welke reiziger?

De Noordkust

Boven Port Louis, in Mauritius “The North” genoemd, liggen veel kleine badplaatsjes met een hoop hotels en resorts. De districten heten Pamplemousse en Riviere du Rempart. De bekendste badplaatsjes zijn Point aux Cannoniers, Trou aux Biches, Mont Choisy, Grand Baie, Pereybere en Cap Malheureux.

Grand Baie
Grand Baie is een toeristisch plaatsje bij uitstek. Ooit was het een vissersdorp dat de Nederlanders “Bay without an end” noemden. Nu is het een mooie baai vol met bootjes, een prachtige zonsondergang en veel vertier. Grand Baie is druk, heeft een publiek strand en een boulevard vol met restaurantjes, winkeltjes en winkelcentra. Voor de reiziger die zich graag onder de mensen begeeft en houdt van shoppen, uit eten gaan en terrasjes pikken, is Grand Baie de plek! Achter de stad aan de hoofdweg bevindt zich eengroot winkelcentrum. Hier zijn leuke winkels, fastfood ketens en een hoop vertier voor kinderen zoals botsautos en speelmachines. Wat restaurants betreft is “Beach House” een aanrader. Hier worden geweldige porties vlees geserveerd in een levendig restaurant aan het water! Le Off is ook een aanrader in Grand Baie. Hier is een uitgebreide internationale kaart en serveren ze heerlijke cocktails!

Pereybere
Pereybere is Grand Baie in het klein. Hier vindt u ook hotels en resorts in een kleiner plaatsje. Er is een publiek strand en leuke restaurantjes en winkeltjes. Ga hier eens eten bij Grill & Chill, lekkere verse vis aan de straatkant! Heerlijk en gezellig.

Cap Malheureux, Mont Choisy en Trou aux Biches
Cap Malheureux is het meest noordelijke punt van het eiland. Hier meerden de Engelsen aan toen ze het eiland veroverden op de Fransen in 1810. Cap Malheureux is een rustig plaatsje. Mont Choisy en Trou aux Biches hebben hun eigen toeristische centrum met restaurantjes en winkeltjes. Wat het noorden aantrekkelijk maakt is dat alle plaatsjes dicht bij elkaar ligen. De infrastructuur is goed en er zijn geen hellingen. Zelfs per fiets is dit deel makkelijk te verkennen.

De Westkust

Beneden Port Louis, in het westen van het eiland ligt Albion, Flic en Flac en het leuke plaatsje Tamarina. Flic en Flac is het meest bekend en eert zijn naam wederom aan de Hollanders. “Fried landt Flaak”, is oud-Nederlands voor vrij en vlak land. Flic en Flac is van een vissersdorpje uitgegroeid tot de tweede belangrijkste toeristische plaats van het eiland. Flic en Flac is ook populair bij de lokale mensen. Het is er rustig, heeft een van de langste baaien van het eiland en het is veilig om te zwemmen. Ook voor duikers en snorkelaars is dit een hotspot. Uiteraard zijn er tal van resorts en hotels te vinden. Naast de watersporten is Flic en Flac ook de brug naar het mooie natuurpark Black River Gorge en het natuurwonder “terres des Couleurs”. Dit wonder bevindt zich in het zuid-westen van Mauritius bij Riviere Noire. Het is een duingebied waar het zand uit zeven verschillende kleuren bestaat. Het westen is dus een strategisch punt voor strand- en natuurliefhebbers. Het einde van de baai wordt gekenmerkt door het schiereiland “La Morne Brabant”. Het schiereiland heeft een kleine berg met verschillende grotten en overhangingen. In de tijd van de slavernij hielden de slaven zich hier schuil. Daarom is dit schiereiland het symbool voor de afschaffing van slavernij in Mauritius en tegenwoordig een toeristische trekpleister.

De Zuidkust

Het zuiden is een prachtig landschap met rotsen, baaien en lagunes maar is ook het minst ontwikkelde deel van het eiland. Natuurliefhebbers komen in het zuiden zeker een hun trekken. U bent hier in de buurt van bijvoorbeeld Black Forest River Gorge NP of Rochester Falls, de mooiste waterval van het eiland. Verder zijn er nog dierenparken te bezoeken waar u vogels, apen, schildpadden en zelfs herten kunt vinden. Zwemmen is hier niet veilig maar door de passaatwind is het wel een hotspot voor kitesurfers.

De Oostkust

Het oosten van Mauritius heeft prachtige stranden en baaien. Het nadeel is dat er vrijwel altijd wind staat, vooral in juli en augustus. Dit is duidelijk zichtbaar aan de scheve bomen. Zelfs sommige huizen zijn scheef gaan staan door de wind. Er zijn verschillende prachtige resorts te vinden in het oosten. Allen voorzien van schitterende stranden en baaien. De absolute highlight van het oosten is Ile aux Cerfs. Dit is een prototype bounty eiland dat je alleen per boot kunt bereiken. Er is een goed restaurant aanwezig maar houdt wel rekening met de forze prijzen.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Mauritius:

Mauritius | de Kusten | excursies | Beste Reistijd | Reinformatie