Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Reisspecialisten Nathalie en Celia op pad in noord Tanzania!

Matoke tours ziet het ontwikkelen van reizen als een ambacht; kwaliteit en kleinschaligheid staan voorop; we hebben ervaring ‘on the ground’ en willen innovatief en origineel zijn om zo maatwerk voor u te kunnen leveren;

Kortom, heel belangrijk om ook regelmatig door ons team zelf op pad te gaan en bekende en nog onbekende parken, routes en accommodaties te bezoeken!

Wij (Celia en Nathalie, reisspecialisten) zijn in april naar Tanzania en Zanzibar op studiereis geweest om juist deze oh zo belangrijke lokale connectie met deze populaire bestemming warm te houden. Lees hieronder hoe wij dit hebben ervaren:

Geschreven door Nathalie Okker

Hoe ziet zo’n studiereis van 12 dagen er nu precies uit?

Wat feiten op een rij:

  • 6 vluchten
  • ruim 1.000 kilometer in een comfortabele Landcruiser
  • 5 nationale wildparken
  • een kanotocht
  • twee fietstochten
  • twee wandeltochten
  • een boottocht
  • bush ontbijt en – diner
  • en een mix van in totaal 62 bij ons bekende en nieuwe accommodaties bezocht!

Waar komen we weer mee terug op kantoor?

Een paar highlights:

GROEN IS DE KLEUR!

Een wederom super mooie Afrikaanse ervaring rijker van dit bijzondere en ook heel diverse land. Omdat we tijdens het wat minder drukke ‘regenseizoen’ reisden kregen we eigenlijk juist te zien hoe mooi en divers deze tijd is. Wij hebben dit seizoen dan ook meteen omgedoopt tot het mooie ‘groene seizoen’.

Het gebied bij Lake Mayara en de Ngorongoro krater was groener dan groen! Zelfs de Serengeti was groen en her en der bezaait met een gele deken van kleine bloemetjes.

Tip: kanotocht Lake Duluti!
Over groen gesproken; voor diegenen die naast het grote wild ook geïnteresseerd zijn in vogels, is een kanotochtje over het groene kratermeer Lake Duluti een hele mooie gelegenheid om de grote verscheidenheid aan vogels in alle rust en van dichtbij te kunnen observeren.

Accommodaties

We waren heel blij te zien dat de accommodaties die al bekend bij ons team waren in Tanzania en Zanzibar, goed overeind gebleven zijn na de heftige Corona-periode en weer helemaal klaar zijn om u (weer) welkom te mogen heten.

Nieuwe pareltjes

Daarnaast hebben we ook wat mooie nieuwe pareltjes bezocht en zijn we heel blij dat we deze met jullie kunnen delen en aan onze accommodaties kunnen toevoegen.

We zijn er klaar voor!

Het Matoke-team is er helemaal klaar voor om, met de meest actuele stand van zaken en de nieuwste tips, mooie reizen naar Tanzania en Zanzibar voor u samen te stellen. Ook onze lokale partner waar wij al jaren mee samenwerken staat met hun vaste team voor jullie in de startblokken. De Landcruisers worden helemaal doorgelicht en startklaar gemaakt om jullie vele comfortabele kilometers te garanderen!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!