9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Zambia & Malawi Avontuurlijk

Zambia & Malawi Avontuurlijk

 20-DAAGSE Privéreis

VANAF € 4.990,- PER PERSOON

Een 20-daags avontuur waarbij u de beste wildparken van Zambia bezoekt om vervolgens de onontdekte parels van Malawi te beleven. In de wildparken onderneemt u wandel-, jeep- en bootsafari’s terwijl u geniet van de unieke natuur. Onderweg maakt u bijzondere ontmoetingen met de vriendelijke bevolking. U sluit de reis tropisch af aan het idyllisch Lake Malawi. Tijdens de rondreis overnacht u in eenvoudige tot middenklasse accommodaties, middenin de natuur gelegen.

Wild spotten in Zambia
De reis start in Zambia: Het land van de legendarische wandelsafari's, een rijke flora en fauna en ruwe wildernis. Het bezoek aan de zeer afgelegen en weinig bezochte Busanga Plains in Kafue maakt de reis extra uniek en avontuurlijk. Vervolgens bezoekt u het wildrijke South Luangwa, door velen bekroond tot het mooiste park van héél Afrika. Met de Luangwa rivier als voedingsbron en een hoge biodiversiteit, is 'The Valley’ hét thuis van o.a. wilde honden en luipaarden.

Afsluiten in onontdekt Malawi
Ondanks dat Malawi niet als een safaribestemming wordt gezien, is Liwonde een park die elke reiziger positief verrast! De tropische oevers boordevol baobab- en palmbomen en hoge populaties olifanten en nijlpaarden maakt de bootsafari in Liwonde erg geliefd. De reis komt tot een tropisch einde op het paradijselijke Nankona Island in Lake Malawi. Al kanoënd en snorkelend slijt u de laatste dagen van deze avontuurlijke rondreis.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Lusaka – Kafue – Busanga Plains – South Luangwa – Lilongwe – Liwonde – Lake Malawi

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis is overal één accommodatie beschreven. Op sommige plekken is dit de enige mogelijkheid of de door ons aanbevolen accommodatie in deze omgeving. Er zijn ook plekken waar wel meer accommodaties beschikbaar zijn, op diverse niveaus. Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Nooit opgegroeid met verre reizen was ik juist extra verwonderd toen ik zelf het reizen ‘ontdekte’! Andere plekken zijn bijzonder maar niets topt aan de warmte, uitbundige mensen, beesten en het natuurschoon van het Afrikaanse continent. Eenmaal verleid, wil ik niets anders meer!”

van Nicole van Etten, uit liefde voor Afrika

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!