9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Botswana, Zambia & Malawi: De ultieme combinatiereis

Botswana, Zambia & Malawi: De ultieme combinatiereis

Dag 1

Vertrek Nederland/België

Vandaag start uw Afrika avontuur en vliegt u naar het mooiste continent op aarde!

Dag 2

Aankomst Maun. Vlucht Okavango Delta. Middag jeepsafari

Vandaag landt u op Maun Airport, de safarihoofdstad van Botswana! Nadat u uw bagage heeft gekregen checkt u in voor uw regionale safarivlucht naar de Okavango Delta. In een half uurtje vliegt u naar het privéreservaat van Pom Pom; één van de mooiste en meest wildrijke regio’s van de Okavango Delta! Geniet van deze bijzondere introductie waarbij u vanuit de lucht de prachtige waterpartijen en eerste olifanten, buffels en zebra’s onder u ziet verschijnen. Welkom in het safariparadijs van Afrika! In de namiddag staat de eerste jeepsafari met aansluitend de nachtsafari gepland.

Namiddag safari

Bespreek vanmiddag naar welke activiteit uw voorkeur uitgaat! U kunt de waterwegen het beste per mokoro ontdekken. Of kies voor de wandelsafari; puur safari beleven in harmonie met de schitterende natuur van de Okavango Delta. Uiteraard is het ook mogelijk om per jeep op zoek te gaan naar het wild!

Dag 3 t/m 5

Safariactiviteiten Okavango Delta

Vroeg op deze dagen voor de wandel-, jeep- of mokorosafari! U bespreekt ter plekke uw dagindeling met de ranger. Alle activiteiten zitten standaard inclusief. Zo kunt u tijdens het krieken van de dag de wandelsafari of mokorosafari ondernemen. De middagen zijn zeer geschikt voor de jeep- en aansluitend de nachtsafari. Kortom, geniet van deze ultieme safaridagen in de Okavango Delta.

Okavango Delta

De Okavango Delta is de overkoepelende naam van het gigantische natuurgebied wat wordt onderverdeeld tussen het Moremi Reservaat, Mopane Tongue en de tientallen privéreservaten die hier omheen liggen. Ze hebben alle gemeen dat de regio’s exclusief zijn. Het gros van de accommodaties kan slechts per privévliegtuig bereikt worden. De aanvoer van het vele water is de bron van gezonde wildaantallen en de spectaculaire vergezichten. Het zorgt voor unieke landschappen met kleine of middelgrote eilanden die zijn omringt door water. Daartussen meanderen kanalen en lagunes, boordevol bijzonder wildleven.

Wandelsafari

Vroeg op voor de wandelsafari. Dit is het moment van de dag dat het wild langzaam ontwaakt en actief is. De nadruk ligt dan o.a. op vogels en het kleine wild wat men ‘normaal gesproken’ over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens de wandelsafari gezien worden. Immers kunnen de rangers niet weten wat er achter de volgende struik of boom schuilt!

Mokorosafari

De waterkanalen in de Okavango Delta hebben een enorme aantrekking op het grote en kleine wild in het privéreservaat. Het is dan ook erg bijzonder om het perspectief op de natuur en wildleven vanaf het water te krijgen! Dat kan het beste via de mokoro. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras.

Jeepsafari’s

U gaat deze dagen het privéreservaat per open jeep ontdekken. Zo kunt u gemakkelijk grotere afstanden overbruggen en zo de verschillende ecosystemen ontdekken. De Okavango Delta staat bekend om de aanwezigheid van neushoorns en de roedels wilde honden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden komen ook bijzondere zoogdieren voor. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabelantilopen te zien grazen. Maar ook de cheeta, caracal én de fotogenieke grootoorvos worden met regelmaat op de lens gezet. Tijdens de zonsondergang geniet u van een welverdiende ‘sundowner’. Daarna gaan de spotlichten aan en start de nachtsafari. De aardwolf, Afrikaanse wilde kat, honingdas en civet kunnen gespot worden tijdens deze bijzondere uren in het donker.

Dag 6

Ochtendsafari. Vlucht naar Kasane. Transfer Victoria Watervallen

In de ochtend maakt u de laatste jeepsafari in de Okavango Delta. Daarna neemt u afscheid van het geweldige team. Na de ochtendsafari vertrekt uw lokale vlucht naar Kasane. U geniet wederom van een schilderachtige vlucht over de Delta! Bij aankomst in Kasane staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Livingstone, Zambia. U verblijft bij de heerlijke Taita Falcon Lodge welke uitkijkt over de indrukwekkende kloven rondom de Victoria Watervallen! Laat u vanmiddag alvast informeren over de verschillende activiteitenmogelijkheden voor morgen.

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald 'de rook die dondert', ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Dag 7

Victoria watervallen activiteiten

De Victoria Watervallen is één van de bekendste plekken van Afrika. Daardoor zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk in de regio. Bedenk vooraf goed wat u wilt ondernemen. In Livingstone vindt u ook één van de betere curiosamarkten van Zambia.

Activiteiten mogelijkheden – (optioneel)

U kunt de watervallen vanaf de Zambiaanse alsmede de Zimbabwaanse zijde bezoeken. Matoke Tours raadt dit ook zeker aan omdat u dan het meest complete beeld van de watervallen krijgt! Uw accommodatie kan u professioneel assisteren met het bezoeken van de watervallen. Regel ter plaatse of u de Watervallen vanuit de lucht wilt zien, het stadje wilt bezoeken en/ of een boottocht over de Zambezi rivier wilt maken.

Helicopter of Microlight vlucht – (optioneel)

U krijgt pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en kracht wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Kies voor een adembenemende microlight- of helikoptervlucht. De vluchten vertrekken vroeg in de ochtend en duren ongeveer één kwartier. Dit geeft u voldoende tijd om totaal omver geblazen te worden van de kracht en schoonheid van de Victoria Watervallen. Dit is zonder twijfel dé beste activiteit mogelijk! Boek uw voorkeursvlucht vooraf om teleurstellingen ter plekke, door drukte, te voorkomen.

Dag 8

Vlucht South Luangwa. Jeep- en nachtsafari

Vandaag vertrekt uw vlucht, via Lusaka, naar South Luangwa. Bij aankomst staat de chauffeur van Shawa Luangwa Camp u op te wachten. Installeer u bij de luxe accommodatie welke aan de Luangwa rivier ligt. Geniet van de eerste ontmoetingen met het wildleven vanaf de eigen veranda!

South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa staat specifiek bekend om de hoge aantallen wilde honden en luipaarden. Maar ook worden leeuwen tijdens een bezoek aan South Luangwa vrijwel altijd gezien. Daarnaast moet u de endemische Thornicroft giraffe en Crawshaw zebra niet vergeten. Deze kunt u nergens anders in Afrika zien met uitzondering van South Luangwa! Tot slot trekt South Luangwa ook vogelliefhebbers aan. Met name de kleurrijke Carmine bijeneters die hun nestjes bouwen in de Luangwa rivier zijn erg fotogeniek.

Namiddag jeep- en nachtsafari

Wanneer u bent opgefrist staat de namiddagsafari op het programma. Op zoek naar de eerste giraffen, olifanten, leeuwen etc. Ook de prachtige bijzondere gazellesoorten krijgen de aandacht, waarvan de kudu's en puku's de meest majestueuze zijn. Rond het vallen van de avond wordt de open jeep aan de Luangwa rivier gezet. Onder het genot van een drankje geniet u van de zonsondergang. Daarna gaan de spotlichten aan en gaat de nachtsafari van start.

Dag 9 t/m 11

Safari's South Luangwa

De komende dagen staan in het teken van de safari's in South Luangwa. Elke ochtend en middag bespreken de ervaren rangers de mogelijkheden met u. Zo kunt u kiezen uit een jeep- of wandelsafari in de ochtend. De namiddag leent zich het beste voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari.

Wandelsafari

Kenmerkend voor South Luangwa is de wandelsafari. Sterker nog, de wandelsafari is in South Luangwa uitgevonden! Dit is het moment van de dag dat het wild langzaam ontwaakt en actief is. De nadruk ligt o.a. op vogels en het kleine wild wat men 'normaliter' over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens een wandelsafari gezien worden. Immers weten de rangers niet wat er achter de volgende struik of boom schuilt! De rangers behoren tot de beste van Zambia en brengen u veilig nabij het wild.

Safari activiteiten

South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Vrijwel alle roof- en zoogdieren komen hier in hoge concentraties voor! Kies voor de optimale safaribeleving door zowel op wandel- en jeepsafari te gaan deze dagen. U zult zien dat de leeuwen over de savannes struinen, terwijl de luipaarden en wilde honden zich schuil houden in de bosrijke regio's. De gigantische kuddes buffels zijn het best in de struikgewassen te vinden! Uw ranger gaat zijn uiterste best doen om het imposante imago van South Luangwa waar te maken.

Dag 12

Vlucht naar Likoma Island/Lake Malawi

Geniet van de laatste ochtend aan de Luangwa rivier. Vandaag vertrekt vanaf Mfuwe airport, via Lilongwe, de vlucht naar Likoma Island in Malawi. Dit paradijselijke eiland ligt ver van de bewoonde Malawiaanse wereld in Mozambikaanse wateren. Sluit de reis in stijl af bij deze exclusieve en tropische parel in Lake Malawi.

Likoma Island

Likoma Island ligt voor de kust van Mozambique, maar behoort tot Malawi en kan alleen via de lucht bereikt worden. Likoma herbergt wellicht de mooiste accommodatie van het land; Kaya Mawa. Deze luxe accommodatie biedt een verbluffend uitzicht over het meer en kent een breed scala aan activiteitenmogelijkheden. De komende dagen laat u zich onderdompelen en verwennen in deze romantische en exclusieve setting. Dit is tevens dé beste locatie om te duiken en snorkelen in Lake Malawi. Minstens zo bijzonder zijn de ontmoetingen met de vriendelijke bewoners van Likoma zelf.

Dag 13 t/m 15

Tropische genieten Bij het paradijselijke Kaya Mawa

Met recht noemt Matoke Tours Likoma Island één van de hoogtepunten van een reis naar Afrika. U geniet ver van de gebaande van deze wonderlijke tropische setting. Daarnaast kunt u gemakkelijk vanuit Kaya Mawa het eiland verkennen. Beleef zelf waarom de inwoners van Likoma de meest vriendelijke bewoners van Malawi genoemd worden. Daarnaast kunt u ook de leuke souvenirwinkels op het eiland bewonderen.

Kaya Mawa activiteiten

Geniet deze dagen van dit schitterende en onontdekte eiland. Alle niet-gemotoriseerde activiteiten worden standaard aangeboden tijdens het verblijf. Daarnaast nodigen de spa, het PADI-duikcentrum, de jetski’s, de zeilboten en kites uit voor fijne vrijetijdsbestedingen. Bekijk ter plekke hoe u de dagen wilt slijten. Niets moet en alles mag. Immers is gewoonweg genieten van de luxe locatie, het strand en het uitzicht een fantastisch doel op zichzelf!

Dag 16

Regionale vlucht Lilongwe. Terugvlucht naar huis

Helaas komt het einde van de reis in zicht. Na vier overnachtingen op Likoma Island neemt u afscheid van het personeel bij Kaya Mawa. U vliegt in 50 minuten terug naar Lilongwe waar u op uw internationale retourvlucht wacht.

Opmerking: eventueel is het nodig om vandaag één extra nacht in Lilongwe te boeken als de lokale en internationale vluchten niet goed aansluiten.

Dag 17

Aankomst thuis

Vandaag komt u thuis met een koffer vol prachtige herinneringen.