Selous - Selous National Park - Zuid Tanzania Safari

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika van 47.500km2 is ongeveer even groot als Zwitserland. Dit enorme reservaat, waar ook Mikumi NP, Udzungwa NP, Kilombero Game Area and Mozambique ’s Niassa Game Reserve toe behoren, is onderverdeeld in 53 subregio’s. Slechts 3 regio’s hiervan zijn geopend voor toeristen. Deze drie regio’s worden geroemd vanwege de hoge aantallen buffels, olifanten, wildebeesten, gnoes, nijlpaarden en leeuwen. Extra bijzonder is de aanwezigheid van de wilde honden. Selous behoort samen met South Luangwa (Zambia) tot de beste plek voor het spotten van de zeer bijzondere wilde hond.

VARIETEIT AAN SAFARI’S

Het populaire ‘merengebied’ behoort tot de mooiste regio van Selous! Het omvat de levensader van het reservaat, de Rufiji rivier en de ondergelopen oorspronkelijke oevers welke zijn veranderd in het hedendaagse merengebied. Rondom deze meren leven o.a. verschillende groepen leeuwen, waardoor de safari’s hier veelal erg succesvol zijn. De safari’s worden door de accommodaties zelf uitgevoerd in open Landcruisers waardoor het zicht tijdens de reguliere safari’s optimaal is. Door de aanwezigheid van het water worden in Selous ook bootsafari’s uitgevoerd. Het is zelfs één van de weinige parken in heel Tanzania waar dit mogelijk is! Tot slot worden er in Selous ook wandelsafari’s aangeboden wat Selous de meest gevarieerde safari bestemming van Tanzania maakt. Reizigers vullen hun dagen met zowel reguliere-, boot- en wandelsafari’s voor de meest complete safari beleving!

BESTE SAFARI PERIODE

Tijdens het regenseizoen, van maart t/m mei, sluit Selous de gates. De rivier treedt buiten haar oevers, de paden worden onbegaanbaar en door het hoge gras wordt het onmogelijk om wild te spotten. Vanaf juni worden reizigers getrakteerd op prachtige groene plaatjes, vruchtbare ‘miombo’ bossen en een rijkelijk gevulde rivier. Naarmate het droge seizoen vordert, worden de safari’s steeds succesvoller omdat het wild zich gemakkelijker laat zien. De beste reismaanden zijn vanaf augustus tot december.