Mikumi National Park - safari zuid Tanzania reis

Mikumi National Park

Mikumi National Park ligt op een 4 uur afstand van Dar es Salaam. Mikumi is genoemd naar een klein dorpje langs de Tanzam Highway, dat gesticht is in 1914. In 1967 werd dit nationaal park geïntroduceerd, 6 jaar na de onafhankelijkheid van Engeland.

Het park is 3.230 km² groot en staat bekend om haar prachtige vergezichten. Mikumi wordt gezien als de ingang naar de Southern Circuit. Ten Zuidoosten van Mikumi ligt het grote Selous Game Reserve, ten Zuidwesten op twee uur afstand ligt Udzungwa Mountain National Park en op 4 uur afstand ten westen ligt Ruaha National Park

Geniet van een sundowner bij de drinking pools

In Mikumi vindt men veel olifanten, giraffen, wildebeest, buffels, impala’s, wrattenzwijnen en zebra’s. Ook zijn er sabel antilopen en kudu’s te vinden in de heuvels in het zuiden van het park.

Aan roofdieren zijn er luipaarden, leeuwen en zijn er regelmatig wilde honden gespot. Er zijn een paar pools aangelegd waar een hoop dieren komen drinken en dat zijn perfecte plekken voor een ontbijtje bij zonsopgang of een sundowner.

De Mkata rivier stroomt van het zuiden naar het noorden van het park, vervolgens via de Wami rivier de Indische Oceaan in. In Mikumi is ook maar een klein deel van het park te bezoeken. Vooral het Mkata food plain is een populair gebied voor de game-drivers. Hier heeft men mooie vergezichten met een schitterend contrast tussen de savanne kleuren vol met dieren en de heldere blauwe hemel. Het regenseizoen is van december tot mei, maar daartussen is er een droog seizoen in januari en februari.