Uganda – Sipi Falls

Highlights Oeganda : Sipi Falls

Het gebied Sipi Falls bestaat uit drie watervallen en ligt in het oosten van Oeganda in het district Kapchorwa, ten noordoosten van Mbale. De watervallen liggen op de rand van het Mount Elgon National Park op de grens met Kenia. De Sipi Falls en de Sipi rivier zijn vernoemd naar de ‘Sep’ een inheemse plant aan de oevers van de rivier, een medicinale plant die door de lokale bevolking wordt gebruikt tegen mazelen en griep. Het gebied kenmerkt zich door koffieplantages, riviertjes, watervallen, kameleons, een wilde aan vegetatie, traditionele Afrikaanse dorpjes en prachtige uitzichten op de Karamoja savannes.

Doordat Sipi Falls op een hoogte van 1600 meter ligt is het klimaat er overdag zeer aangenaam en daarmee ook een ideale plek om tot rust te komen met een boek in één van de accommodaties met uitzicht op de Sipi waterval. Sipi Falls behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Oeganda en is dan ook ontzettend groen en weelderig, met vele bloemen en plantensoorten, waartussen kleurrijke kameleons zich verschuilen. Voor reizigers die net iets meer tijd te besteden hebben en graag ‘het echte’ Oeganda willen ervaren is Sipi Falls een fantastische stop in het weinig bezochte Oosten van Oeganda!

Locatie Oost - Oeganda, 6 uur van Kampala
Activiteiten Wandelen, abseilen, klimmen
Klimaat Door de hoogte overdag aangenaam met 22 graden, 's nachts fris

Bekijkt u hier de accommodaties bij Sipi Falls!

Activiteiten Sipi Falls

Wandelen

Het Sipi Falls gebied is het startpunt van verschillende wandelingen, waaronder een zware klim naar de top van Mount Elgon. In de omgeving van de Sipi & Sisyi watervallen kunnen verschillende minder zware wandelingen ondernomen worden. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt men een koffieplantage, vanuit het Sipi Falls gebied wordt zelfs koffie geëxporteerd naar onder andere de Nederlandse koffiespeciaalzaak Simon Levelt. Bugisu Arabica groeit alleen op een hoogte van 1600 – 1900m. Tijdens het bezoek aan de plantage wordt de Oegandese werkwijze en het koffieproces nader toegelicht. Verder wordt er tijdens deze wandeling het pure Afrika ervaren en zal er ook op traditionele wijze een bananenbiertje gedronken worden met de lokale bevolking. De winsten van deze wandelingen gaan direct naar lokale community projects.

Abseilen / rockclimbing

Voor de avonturiers is er in het gebied ook een spectaculaire abseiling naast de 100m hoge Sipi waterval mogelijk en worden er door dezelfde Italiaanse klimmers meerdere klimroutes met verschillende moeilijkheid graden aangeboden.