9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Rwanda

Coronamaatregelen Rwanda

Op reis naar Rwanda

Reizen naar Rwanda in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Rwanda en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 18-01-2023

Reisadvies Rwanda = GEEL

Momenteel heeft Rwanda de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Rwanda. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar Rwanda

 • Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Rwanda inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs – met QR code – uitprinten en op papier meenemen. Het is verstandig om uw testbewijs en/of vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.
 • Vaccinatie: Vaccinatie is niet vereist om te reizen, maar als u volledig bent gevaccineerd, krijgt u mogelijk minder reisbeperkingen. Passagiers van 12 jaar en ouder worden als volledig gevaccineerd tegen Covid-19 beschouwd als ze de primaire gevaccineerde reeks van een goedgekeurd vaccin (AstraZeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm of Sinovac) hebben voltooid. Passagiers die meer dan 3 maanden voor de reis de laatste dosis van de basisvaccinatie hebben gekregen, moeten ervoor zorgen dat ze hun boosterdosis hebben gekregen, indien ze daarvoor in aanmerking komen.
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Check dan even goed hoeveel tijd u nodig heeft als er twee vaccins nodig zijn.

Maatregelen in Rwanda

 • Het dragen van een mondkapje is buiten niet verplicht, maar wordt op binnen sterk aangeraden
 • Social Distancing afstand is 1,5 meter
 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten
 • Voor het bezoeken van primaten is een PCR-test vereist die 24 uur voor het bezoek wordt uitgevoerd
 • Akagera National park vereist een snelle test voor toegang

Terugreis vanuit Rwanda

Vertrek Rwanda

 • Reizigers hoeven bij vertrek geen negatieve COVID-19 PCR-test te laten zien, tenzij het land van bestemming dit wel vereist.

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Reist u door naar Tanzania of Zanzibar?

Dan moeten alle reizigers van 5 jaar en ouder bij aankomst in Tanzania ook een sneltest doen op eigen kosten (USD 25). Let op! De lijst met risicolanden verandert elke 14 dagen dus check voor vertrek goed wat van u voor toepassing is. Zie ook onze pagina voor Tanzania.

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Rwanda:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure