9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Natuurreis door Slovenië

Natuurreis door Slovenië

 9-DAAGSE Privéreis

VANAF €2.550,- PER PERSOON

Slovenië, gelegen tussen de Adriatische Zee en de Alpen, is een bestemming die u écht niet mag missen. Het land staat bekend om haar diverse zomer- en winteractiviteiten en heeft een reputatie opgebouwd als een van Europa's mooiste bestemmingen. Met uitgestrekte rivieren en bergen is het zuidelijke deel van Slovenië spectaculair te noemen. Slovenië is een groen paradijs midden in Europa. Veel conservatie en eco-toerisme initiatieven worden hier ontplooid, waardoor het een van de meest duurzame bestemmingen van Europa is. Meer dan de helft van het oppervlakte van dit gevarieerde land is bos en biedt een rijk natuurlijk landschap dat rijp is om ontdekt te worden. Op deze reis zult u de gebieden Maribor, Bled, Ljubljana en Kocevsko bezoeken, waardoor u dit geweldige groene land op haar mooist zult ervaren.

De mensen in Slovenië zijn warm en vriendelijk. De ontwikkeling van – op de natuur gebaseerd -toerisme is een prioriteit, die gemeenschappen aanmoedigt om een duurzamere weg in te slaan op het gebied van de wilde natuur en de mensen die in of bij die natuur wonen. Bruine beren, wolven, lynxen en vele andere dynamische soorten bewonen natuurlijke gebieden.

Verblijf en begeleiding
U verblijft zeven nachten in prachtige glamping accommodaties nabij Maribor en in Bled, een luxe hostel in het zuiden van Slovenië en een comfortabel hotel in het midden van de hoofdstad van Slovenië; Ljubljana. Geniet 's ochtends en' s avonds van het ontbijt op uw terras met een glaasje wijn bij de jacuzzi in de glamping-accommodaties.

Onze deskundige gids dr. Petra Draskovic-Pelc zal uw metgezel zijn tijdens de wandelingen op dag 2, 3 en 7. Zij is een fotograaf, gids, docent en onderzoeker en ze heeft haar Rewilding Tourism opleiding afgerond van Rewilding Europe.

Deze reis maakt u met uw eigen auto of huurauto. U heeft alle vrijheid om te gaan en staan waar u wilt.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Ljubljana – Kočevje – (Lake) Bled – Maribor 

Rewilding Europe

Rewilding Europe wil van Europa een wildere plek willen maken, met meer ruimte voor wilde natuur, wilde dieren en natuurlijke processen. Door de verscheidenheid aan leven terug te brengen, willen ze nieuwe manieren blijven verkennen waarop mensen kunnen genieten van de natuur en daarnaast een eerlijke boterham kunnen verdienen aan die natuur en het wild. Hun doel is om grote, verwilderde landschappen in minstens 10 verschillende regio’s in heel Europa te creëren. Dit moet ertoe leiden dat de visie van Rewilding Europe op veel grotere schaal in de praktijk kan worden gebracht.

Rewilding Slovenie

Het boeken van deze Slovenië reis draagt bij aan het behoud van beren en het stimuleren van op de natuur gebaseerde toeristische ontwikkeling in de Kočevje regio. Hoewel beren in Europa een zwaar beheerde soort blijven, neemt het aantal beren in Slovenië toe. Slovenië ondersteunt een nieuwe trend naar “beertoerisme”, met de LIFE DINALP BEAR project. Hierbij willen ze de lokale mentaliteit veranderen en belanghebbenden betrekken, zoals lokale jachtverenigingen, de bosbouw industrie en een reeks Europese toeristische partners.

5% van de kostprijs van uw reis wordt aan “Rewilding Europe” geschonken. Zie ook https://rewildingeurope.com/

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Nu er door de overheid nog steeds ontraden wordt om op korte termijn naar Afrika te reizen hebben we besloten om ons specialisme in te zetten op bestemmingen buiten Afrika, waar eerder een positief reisadvies wordt verwacht. We hebben onszelf de vraag gesteld of we ook safari reizen buiten Afrika kunnen organiseren. Het antwoord is Ja! Net als in Afrika zijn er ook binnen Europa prachtige natuurgebieden waarin u op zoek kunt gaan naar het Europese wildlife. Hoe leuk is het om op “de Afrika manier” te reizen binnen Europa en wie kan dat nu beter organiseren dan Matoke Tours?

“Reizen in Europa zoals u dat normaal gesproken alleen in Afrika doet. Vanuit unieke accommodaties zoals glamping of een boomhut, gaat u onder privé begeleiding van een gespecialiseerde gids op pad door de Sloveense natuur, ook het leefgebied van beren, wolven en lynxen!”

van Wim Kok, uit liefde voor reizen!

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Safari en Natuur

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!