9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Expeditie IJsbeer Spitsbergen

Expeditie IJsbeer Spitsbergen

 10-DAAGSE Expeditiecruise

VANAF € 4.500,- PER PERSOON

Spitsbergen klinkt niet geheel toevallig Nederlands, de archipel kreeg z’n naam in 1596 van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. De Noorse naam is Svalbard en Spitsbergen ligt aan drie zeeën, de Noorse Zee, de Groenland Zee en de Arctische Oceaan. Spitsbergen is veruit het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa en biedt een aantal van de mooiste landschappen en natuurervaringen ter wereld. De gletsjers, de bergen en de glooiende toendra bieden eindeloze mogelijkheden voor wandelaars, wildlife liefhebbers en fotografen. Deze bijzondere expeditie biedt de kans om het unieke poollandschap te aanschouwen en om pooldieren in hun natuurlijke habitat te zien: walvissen, walrussen, zeehonden, poolvossen, rendieren en de ‘Koning van de noordpool’, de ijsbeer.

IJsberen
Naar schatting leven er nog zo'n 25.000 ijsberen in het wild en Spitsbergen behoort tot de beste locaties voor het zien van deze schitterende dieren. Doordat u tijdens deze poolexpeditie in de meest afgelegen gebieden en favoriete locaties van de dieren komt worden de kansen voor een ontmoeting gemaximaliseerd.

Zodiac tochten en wandelingen
Tijdens deze expeditie worden op verschillende momenten de zodiac boten ingezet. Deze krachtige motorboten liggen op het water en kunnen daardoor zeer goed door het ijs manoeuvreren en u zodoende veel dichter bij het wildleven brengen. Deze boten worden ook ingezet voor de momenten dat u de uitgestrekte toendra betreedt voor spectaculaire wandelingen.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Longyearbyen – Krossfjord – Monaco Gletsjer – Sjuøyane – Hinlopen Straat – Sundneset – Hornsund – Bellsund

Overnachten in een hut naar keuze

Het comfortniveau aan boord van de Plancius wordt geclassificeerd als middenklasse. De Plancius biedt plaats aan 108 passagiers in 52 passagiers hutten, met alle privé toiletten en douches: 4 vierpersoons hutten met patrijspoort, 2 driepersoons hutten met patrijspoort, 9 tweepersoons hutten met patrijspoort, 25 tweepersoons hutten met venster en 2 deluxe tweepersoons hutten (ong. 12,5 vierkante meter) en 10 tweepersoons superieure hutten (ong. 21 vierkante meter). Alle hutten beschikken over lage bedden (één queen-size bed in de superieure hutten en twee eenpersoonsbedden in de tweepersoons hutten), behalve in de 4 vierpersoons hutten (voor 4 personen in 2x hoge en lage bedden) en in 2 driepersoons hutten (1 stapelbed en 1 laag bed). Het schip heeft een restaurant op dek 3 en op dek 5 een ruime Observation Lounge met bar en bibliotheek. De grote vensters in de Observation Lounge bieden een fantastisch panoramisch uitzicht. De weergegeven prijzen gelden voor de vierpersoonshutten, de prijzen voor de andere hutten zijn op aanvraag.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Nu er door de overheid nog steeds ontraden wordt om op korte termijn naar Afrika te reizen hebben we besloten om ons specialisme in te zetten op bestemmingen buiten Afrika, waar eerder een positief reisadvies wordt verwacht. We hebben onszelf de vraag gesteld of we ook safari reizen buiten Afrika kunnen organiseren. Het antwoord is Ja! Net als in Afrika zijn er ook binnen Europa prachtige natuurgebieden waarin u op zoek kunt gaan naar het Europese wildlife. Hoe leuk is het om op “de Afrika manier” te reizen binnen Europa en wie kan dat nu beter organiseren dan Matoke Tours?

“IJsberen, walrussen en walvissen in alle soorten en maten. Spitsbergen is een widlife walhalla dat zelfs de meest doorgewinterde safari reizigers versteld doet staan!”

van Rob Minken, uit liefde voor reizen!

Reisprogramma en flexibiliteit

De kans dat er een volledige Spitsbergen-rondreis gemaakt kan worden (gebaseerd op ervaringen van 1992 tot 2019) is ongeveer 30 % in de eerste helft van juli, 70 % in de tweede helft van juli, 90 % in de eerste helft van augustus en 95 % in de tweede helft van augustus. Mochten er vanwege het pakijs geen volledige rondreis gemaakt kunnen worden, dan wordt er teruggevallen op een programma in het noordoosten en zuidoosten van Spitsbergen. Genoemd reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditie cruises.

Intensiviteit van deze reis

U moet over een goede gezondheid en een redelijke conditie beschikken, en in staat zijn 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel er veel wordt gevaren om de geplande route te volgen, wordt ook geprobeerd zoveel mogelijk tijd aan land door te brengen. Het staat u vrij om tijdens een landing aan boord van het schip te blijven, bijvoorbeeld wanneer landingen te vermoeiend of zwaar zijn. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan wordt gebruik gemaakt van 2 zodiacs, stabiele rubberboten. Om deel te nemen aan de landingen per zodiac moet u in staat zijn om van het schip via een zogenaamde gangway, een metalen trap, af te dalen in de zodiac. De bemanning zal u daarbij assisteren. Dit zal steeds beter gaan na een paar keer oefenen. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. U reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten, dus u kunt niet aan deze expeditiereizen deelnemen wanneer u een levensbedreigende aandoening hebt of als u dagelijkse medische zorg nodig hebt.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Safari en Natuur

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!