9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Beren- en wolvensafari Italiaanse Apennijnen

Beren- en wolvensafari Italiaanse Apennijnen

6-DAAGSE Privéreis

VANAF €2.890,- PER PERSOON

Met steile toppen die bijna 3000 meter hoog zijn, eeuwenoude bossen bewoond door beren, wolven en wilde zwijnen, en luchten bewaakt door steenarenden en vale gieren, zijn de Midden-Apennijnen met recht het 'wilde hart' van Italië. Tussen de enorme bomen en hun bemoste takken leven grote populaties wilde herbivoren zoals edelherten, reeën en wilde zwijnen. Deze soorten delen op veel plaatsen hun leefgebied met grote kuddes paarden en runderen en vormen de belangrijkste prooi voor de wolven, waarvan de dichtheid in de Apennijnen waarschijnlijk de hoogste van Europa is.

Midden-Apennijnen
De regio Midden-Apennijnen, bezaaid met pittoreske middeleeuwse steden en dorpen, herbergt ook een fascinerende lokale cultuur. Met een sterke afhankelijkheid van de lokale natuur, beoefenen veel bewoners bijenteelt en fruit- of notenteelt.

Centrale Apennijnen
Met verschillende nationale parken van wereldklasse zijn de Centrale Apennijnen een speeltuin voor natuurliefhebbers. Een complex systeem van bergruggen en uitgestrekte plateaus, deze geweldige topografische knoop is het laatste toevluchtsoord van veel dieren en planten. Deze omvatten de endemische Apennijnen Gemzen en de iconische Marsicaanse bruine beer.

Onder leiding van zeer bekwame natuurgidsen en ondersteund door enkele van de beste lokale gerechten en wijnen maakt u een reis naar de centrale-Apennijnen: het "wilde hart" van Italië. U gaat opzoek naar beren, wolven en ander wild en u zult deze reis in luxe ervaren, want u verblijft in exclusieve kleinschalige 4-sterren hotels en een prachtig gelegen berg lodge.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Rome – centrale Apennijnen – Pescasseroli

Rewilding Europe

Rewilding Europe werkt samen met lokale partners aan een netwerk van spectaculaire wilde natuurlandschappen verspreid over Europa, met meer ruimte voor wilde dieren en natuurlijke processen. Deze natuurontwikkelingsgebieden dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Terwijl Rewilding Europe werkt aan natuurherstel, verkennen ze nieuwe manieren waarop mensen kunnen genieten van de natuur en er daarnaast een eerlijke boterham aan kunnen verdienen . Het doel is om in minstens 10 verschillende regio’s in heel Europa natuurontwikkelingsgebieden te creëren die als inspiratie kunnen dienen om op veel grotere schaal weer ruimte te geven aan wilde natuur.

Rewilding Apennijnen

Er zijn momenteel ongeveer 60 Marsicaanse bruine beren (inclusief pasgeborenen) die rondzwerven in de Centrale Apennijnen, waardoor hun situatie precair is. Tegenwoordig richten de inspanningen op het gebied van vernieuwing zich op de ontwikkeling van een aantal “co-existentie-corridors”, waardoor deze dieren zich veilig kunnen verplaatsen tussen het netwerk van nationale parken en natuurreservaten in het gebied. Dit draag bij aan een gezonde berenpopulatie.

Tijdens deze zesdaagse, privéreis zult u getuige zijn van de intieme relatie tussen de wilde natuur en de lokale gemeenschappen. U ervaart de positieve impact van wildcorridors die verbinding maken tussen de natuurgebieden en hoe door natuurherstel mensen weer terugkeren naar hun geboortegrond nu het gebied dankzij rewilding weer economisch perspectief biedt.

5% van de kostprijs van uw reis wordt aan “Rewilding Europe” geschonken. Zie ook https://rewildingeurope.com/

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Nu er door de overheid nog steeds ontraden wordt om op korte termijn naar Afrika te reizen hebben we besloten om ons specialisme in te zetten op bestemmingen buiten Afrika, waar eerder een positief reisadvies wordt verwacht. We hebben onszelf de vraag gesteld of we ook safari reizen buiten Afrika kunnen organiseren. Het antwoord is Ja! Net als in Afrika zijn er ook binnen Europa prachtige natuurgebieden waarin u op zoek kunt gaan naar het Europese wildlife. Hoe leuk is het om op “de Afrika manier” te reizen binnen Europa en wie kan dat nu beter organiseren dan Matoke Tours?

“Reizen in Europa zoals u dat normaal gesproken alleen in Afrika doet. Vanuit de meest prachtige hotels en lodges gaat u onder privé begeleiding van een gespecialiseerde gids opzoek naar de Marsicaanse bruine beer, de grijze wolf en meer.”

van Wim Kok, uit liefde voor reizen!

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Safari en Natuur

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen