9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Familiereis Oeganda

Familiereis Oeganda

 19-DAAGSE Privéreis

VANAF € 3.410,- PER PERSOON

Oeganda staat garant voor een ultiem safariavontuur en is wellicht de leukste bestemming voor families in Afrika. Beleef Afrika zoals Freek Vonk en word dierenverzorger in de dierentuin, slaap in een boomhut, kano in een uitgeholde boomstam en maak geweldige safari’s.

Wist u dat de originele Tarzan films zijn opgenomen in Oeganda? Dat is natuurlijk niet voor niets. Nergens anders in Afrika vind je zo’n divers landschap vol regenwouden, savannes, rivieren en watervallen, waar allerlei avonturen te beleven zijn. In het zeer veilige en vriendelijke Oeganda hebben we een droomreis uitgestippeld waar u en uw kinderen zich Tarzan of Jane zullen wanen. Zo bent u dierenverzorger in de dierentuin, slaapt u in een echte boomhut en gaat u met een onderzoeksteam mee de savanne op om wilde leeuwen te onderzoeken. Ook maakt u verschillende bootsafari’s langs enorme krokodillen, nijlpaarden en badende olifanten en gaat u het regenwoud in met een pygmee stam. U gaat kanoën in een uitgeholde boomstam op een paradijselijk meer met vulkanen op de achtergrond en gaat met de mountainbike op safari tussen de zebra’s en giraffes! Bij Sipi Falls kunt u kameleons zoeken en douchen onder een van de vele watervallen en de échte waaghalzen kunnen raften op de Nijl. Wat een avontuur! Tijdens deze reis overnacht u in mooie kleinschalige lodges gelegen op de mooiste plekken in de Oegandese natuur. Vaak is er een zwembad.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Entebbe – Jinja – Sipi Falls – Murchison Falls – Kibale Forest – Queen Elizabeth – Bwindi regenwoud – Lake Mutanda – Lake Mburo

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis overnacht u in overwegend middenklasse accommodaties die uitermate geschikt zijn voor gezinnen. Zo is er vaak een zwembad beschikbaar om af te koelen na een indrukwekkende excursie en heeft Matoke Tours accommodaties geselecteerd die een familiekamer tot de beschikking hebben. Het is uiteraard ook mogelijk om luxer te overnachten, bespreek hierover de mogelijkheden met de specialisten. Gezien de vele mogelijke gezinssamenstellingen, verschillende kinderkortingen en kamerindelingen zullen wij voor u de prijs berekenen die geldt voor uw gezelschap. De prijzen die staan aangegeven zijn indicatief en op basis van een gezin van vier of vijf personen (2 of 3 kinderen tussen de 5 en 12 jaar) die gebruik maken van een familiekamer waar mogelijk.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ”Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om zo nu en dan een rustmoment in te plannen en gekozen voor zeer prettige accommodaties met zwembaden. De gorillatrekking zou de zwaarste trekking van de reis zijn. De trekking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!