9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Oeganda

Coronamaatregelen Oeganda

Op reis naar Oeganda

Reizen naar Oeganda in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Oeganda en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 21-01-2023

Reisadvies Oeganda = GEEL

Momenteel heeft Oeganda de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Oeganda. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Maatregelen Oeganda

 • Vaccinatie:
  • Volledig gevaccineerde reizigers van 6 jaar en ouder hebben geen PCR test meer nodig als ze kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd. Er moet wel minimaal 14 dagen zitten tussen de laatste dosis (de tweede dosis van een vaccin met twee doses of de eerste dosis van een enkele -dosis vaccin) en de aankomst in Oeganda. Het vaccinatiecertificaat moet de naam, leeftijd, geslacht, datum van vaccinatie(s), batchnummer van het vaccin, naam van het vaccin, fabrikant van het vaccin, dosis en vaccinatieplaats van de passagier bevatten. Is het vaccin recenter gezet, dan dient u alsnog een negatieve COVID-19 PCR test te tonen.
  • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers naar Oeganda (behalve kinderen jonger dan 5 jaar) moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. De test moet zijn afgenomen in het land van vertrek.
  • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Begin op tijd, omdat er tijd moet zitten tussen de twee vaccins en ook minimaal 14 dagen tussen laatste vaccin en aankomst in Oeganda.
 • Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Oeganda inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs – met QR code – uitprinten en op papier meenemen. Het is verstandig om uw testbewijs en/of vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.
 • Passagiers worden bij aankomst onderworpen aan een gezondheidsscreening op covid-19 en andere tekenen van besmettelijke ziekten.
 • Bij bezoek aan primaten is het dragen van een mondkapje verplicht.

Vertrek Oeganda

 • Volledig gevaccineerde reizigers hoeven bij vertrek geen negatieve COVID-19 PCR-test te laten zien.
 • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers (behalve kinderen jonger dan 5 jaar) moeten bij vertrek uit Oeganda wel in het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve COVID-19 PCR-test die binnen 72 uur (3 dagen) voor aanvang van de reis is afgenomen door een geaccrediteerd laboratorium. Dit is een vereiste van de Oegandese autoriteiten en staat los van de vereisten die worden gesteld voor terugkeer naar Nederland. (NB: Moet u ook een test hebben om Nederland of België binnen te komen? Houdt u dan het aantal uur aan wat daar voor staat!)

Reist u door naar Tanzania of Zanzibar?

Dan moeten alle reizigers van 5 jaar en ouder bij aankomst in Tanzania ook een sneltest doen op eigen kosten (USD 25). Let op! De lijst met risicolanden verandert elke 14 dagen dus check voor vertrek goed wat van u voor toepassing is. Zie ook onze pagina voor Tanzania.

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Oeganda:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure