prive reis Oeganda – hoogtepunten Oeganda - 13 dagen

Oeganda hoogtepunten 13 dagen!

Tijdens deze afwisselende 13-daagse privé reis beleeft u alle hoogtepunten van Oeganda. Van uitgestrekte savannes, kolkende rivieren en een zeer grote diversiteit aan het Oegandese wildleven in deze rondreis ontdekt u het allemaal! U gaat dwars door bergregenwouden op zoek naar chimpansees en berggorilla's, onderneemt safari's over land en over water en staat versteld van het schilderachtige Lake Mutanda met vulkanen op de achtergrond.

U overnacht in een accommodatie type naar wens en geniet ook na al het avontuur optimaal van de Afrikaanse natuur. Met trots presenteert Matoke Tours deze schitterende reis naar de parel van Afrika!

Ontdek direct het reisprogramma van dag-tot-dag. Bekijk hier de verschillende prijzen in het prijzenoverzicht.

 • Drie nachten in het meest wildrijke nationale park van Oeganda, Murchison Falls
 • Zeer diverse rondreis door uiteenlopende landschappen en grote verscheidenheid aan wildleven (van gorilla's en chimpansees tot leeuwen, olifanten en vele tropische vogelsoorten)
 • Dagelijks vertrek met rechtstreekse vluchten van de KLM & Brussels Airlines
 • Uitstekende accommodaties in vier verschillende prijs- en comfort niveaus. Zorgvuldig geselecteerd op basis van locatie, uitzicht, kleinschaligheid, cuisine en service
 • Klassieke safari's over land, alsmede een spannende nachtsafari
 • Meerdere bootsafari's op de Nijl en het Kazinga Channel
 • Mogelijkheid tot upgraden van de reguliere Chimpanzee tracking (1 uur bij de chimps) tot een Chimpansee Habituation Experience (volle dag)
 • Op reis met Oeganda 's meest duurzame touroperator (met Nederlandstalig kantoor in Kampala)
 • Op reis met een zeer ervaren chauffeur/gids die Oeganda op zijn duimpje kent
 

Een indrukwekkende rondreis langs de hoogtepunten van Oeganda

 

Accommodatie niveau naar eigen wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag zijn de vier verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar het accommodatie overzicht, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken.

In het prijzen overzicht vindt u de prijsverschillen tussen de verschillende niveaus. Hieronder worden de vier verschillende niveaus alvast nader toegelicht.

Accommodatie niveaus

 • Luxe
  Gewoonweg de beste accommodaties van Oeganda op het gebied van comfort, service en cuisine. Tijdens het verblijf ervaart u exclusiviteit die past bij het topsegment.
 • Semi luxe
  Deze accommodaties omvatten nog meer comfort dan de middenklasse. De locaties zijn vergelijkbaar, alleen zijn de details nog meer uitgediept. Een aangename upgrade voor degene die net iets meer verwachten.
 • Middenklasse
  Het betreft hier comfortabele, sfeervolle accommodaties op mooie plekken voor de ultieme Afrika beleving! Vaak gebruikt door Matoke Tours vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Budget comfort
  Deze eenvoudige accommodaties worden veelal gebruikt voor op budget gerichte reizigers. Soms wordt gebruik gemaakt van ‘lazy camping', dit is een ingerichte tent met bedden, echter zonder eigen sanitaire voorzieningen.

Zwaarte en comfort

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla's zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Reisvoorstel op maat

Het is uiteraard ook mogelijk om verschillende comfort niveaus te combineren, in dit geval kunt u een reisvoorstel op maat aanvragen.

Ga direct naar het reisprogramma van deze Oeganda privé reis of bekijk hier het prijzenoverzicht.

Lees de laatste klantervaringen van onze Oeganda privé reizen

september 2018 / prive reis Oeganda (Arjan)

Van 16 augustus tot 4 september door Oeganda getrokken met Matoke. Allereerst naar Jinja om te raften op de Nijl. Erg spectaculair en mooie scenery tussendoor. Wel goed om te weten dat er een dam is gebouwd waardoor er een aantal rapids zullen verdwijnen en er eigenlijk nog maar 4 echte rapids overblijven. De locatie waar we verbleven (the Haven) was werkelijk prachtig, vooral het uitzicht op de Nijl. Vervolgens vanaf Entebbe naar Kidepo valley gevlogen. Op de luchthaven vraag je je echt af of dat allemaal goed gaat komen, maar het blijkt iedere keer weer perfect geregeld te zijn. In Kidepo verbleven in de bush-lodge. Wat een uitzicht heb je hier over het prachtige landschap van het....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Oeganda (Jan & Gaby)

Onze droom was altijd al een een reis naar Afrika, het is een rondreis van drie weken Oeganda geworden. Wat een geweldig mooi land! Zo ontzettend mooi groen, met rode wegen, geweldige nationale parken en ontzettende lieve mensen. Uiteindelijk was de reis ver boven onze verwachtingen, en we genieten er nog elke dag van. Oeganda is inderdaad de parel van....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Oeganda (Paul)

Aansluitend aan een huwelijksfeest in Kampala waarop we uitgenodigd waren hebben we een weekje met onze gids David Oeganda verkend. De hoogtepunten van onze reis waren zonder twijfel de chimpansee tracking en het bezoek aan de berggorilla's in het regenwoud. Wat een contrast tussen de wilde chimpansees die luidruchtig elkaar uit de bomen gooien en martine bijna omver liepen en de altijd rustige reusachtige silverback die ons tot op 3 meter liet naderen. Het verblijf in de lodges en de tocht per jeep op de soms zeer glibberige wegen van het beginnende regenseizoen waren best ook avontuurlijk. Al bij al een prachtige reis waarvan we genoten hebben....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours 13 daagse prive reis Hoogtepunten van Oeganda

sluit kaart