Oeganda primaten reis - rondreis door Oeganda met Matoke Tours

13 dgn privéreis Vulkanen en primaten (Oeganda + Rwanda)

Tijdens deze 13 daagse privé reis door het groene 'hart van Afrika' combineert u het beste van twee bijzondere landen op de evenaar. U gaat dwars door regenwouden op zoek naar chimpansees en gorilla's, onderneemt safari's over land en over water en staat versteld van het sprookjesachtige Lake Mutanda met vulkanen op de achtergrond. U overnacht in sfeervolle middenklasse accommodaties en geniet ook na al het avontuur optimaal van de Afrikaanse natuur. Met trots presenteert Matoke Tours deze schitterende reis naar de parel van Afrika en het land van de duizend heuvels!

Dit alles in een rustig reistempo en met goed vervoer (4WD Toyota Landcruiser). Wilt u langer op reis? Dan bieden we hele leuke verlengingen aan!

Ontdek het gedetailleerde reisschema of bekijk hier de de prijzen.

 • Directe vluchten met Brussels Airlines (zonder tussenstop) of KLM
 • Overnachten in de betere middenklasse accommodaties
 • Natuur, primaten, safari's en cultuur in één reis!
 • Mogelijkheid tot twee gorillatrackings, zowel in Oeganda als in Rwanda!
 • Vervoer in 4wd Toyota Landcruiser
 • Professionele gidsen/chauffeurs
 • Mogelijkheid tot upgraden naar luxe accommodatie
 • Meerdere bootsafari's in het Kazinga Channel en Kagera rivier
 • Mogelijkheid tot upgraden van de reguliere Chimpanzee tracking (1 uur bij de chimps) tot een Chimpansee Habituation Experience (volle dag)
 • Op reis met Oeganda 's meest duurzame touroperator (met Nederlandstalig kantoor in Kampala)
 • Op reis met een zeer ervaren chauffeur/gids die Oeganda & Rwanda op zijn duimpje kent

Reiziger Yorianne Elfering maakte dit mooie videoverslag van deze reis door Oeganda

Zwaarte en comfort

Oeganda & Rwanda liggen op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla's zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Geweldige accommodaties in de natuur!
Tijdens deze privé reis overnacht u in de beste middenklasse accommodaties van het land, geselecteerd op basis van ligging, kwaliteit, kleinschaligheid en cuisine. We kiezen dus voor het bekende Matoke Tours concept: geweldige accommodaties die op de meeste plekken sfeervol gelegen zijn in de parken zelf of in de bush!!

In het reisschema vindt u de geselecteerde lodges per reisdag terug. Bekijk hier het prijzenoverzicht.

Lees de laatste klantervaringen van onze Oeganda privé reizen

september 2018 / prive reis Oeganda (Arjan)

Van 16 augustus tot 4 september door Oeganda getrokken met Matoke. Allereerst naar Jinja om te raften op de Nijl. Erg spectaculair en mooie scenery tussendoor. Wel goed om te weten dat er een dam is gebouwd waardoor er een aantal rapids zullen verdwijnen en er eigenlijk nog maar 4 echte rapids overblijven. De locatie waar we verbleven (the Haven) was werkelijk prachtig, vooral het uitzicht op de Nijl. Vervolgens vanaf Entebbe naar Kidepo valley gevlogen. Op de luchthaven vraag je je echt af of dat allemaal goed gaat komen, maar het blijkt iedere keer weer perfect geregeld te zijn. In Kidepo verbleven in de bush-lodge. Wat een uitzicht heb je hier over het prachtige landschap van het....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Oeganda (Jan & Gaby)

Onze droom was altijd al een een reis naar Afrika, het is een rondreis van drie weken Oeganda geworden. Wat een geweldig mooi land! Zo ontzettend mooi groen, met rode wegen, geweldige nationale parken en ontzettende lieve mensen. Uiteindelijk was de reis ver boven onze verwachtingen, en we genieten er nog elke dag van. Oeganda is inderdaad de parel van....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Oeganda (Paul)

Aansluitend aan een huwelijksfeest in Kampala waarop we uitgenodigd waren hebben we een weekje met onze gids David Oeganda verkend. De hoogtepunten van onze reis waren zonder twijfel de chimpansee tracking en het bezoek aan de berggorilla's in het regenwoud. Wat een contrast tussen de wilde chimpansees die luidruchtig elkaar uit de bomen gooien en martine bijna omver liepen en de altijd rustige reusachtige silverback die ons tot op 3 meter liet naderen. Het verblijf in de lodges en de tocht per jeep op de soms zeer glibberige wegen van het beginnende regenseizoen waren best ook avontuurlijk. Al bij al een prachtige reis waarvan we genoten hebben....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours 13 daagse prive reis Vulkanen en Primaten

sluit kaart