Oeganda primaten reis - rondreis door Oeganda met Matoke Tours

13 dgn privéreis Vulkanen en primaten (Oeganda + Rwanda)

Tijdens deze 13 daagse privé reis door het groene 'hart van Afrika' combineert u het beste van twee bijzondere landen op de evenaar. U gaat dwars door regenwouden op zoek naar chimpansees en gorilla's, onderneemt safari's over land en over water en staat versteld van het sprookjesachtige Lake Mutanda met vulkanen op de achtergrond. U overnacht in sfeervolle middenklasse accommodaties en geniet ook na al het avontuur optimaal van de Afrikaanse natuur. Met trots presenteert Matoke Tours deze schitterende reis naar de parel van Afrika en het land van de duizend heuvels!

Dit alles in een rustig reistempo en met goed vervoer (4WD Toyota Landcruiser). Wilt u langer op reis? Dan bieden we hele leuke verlengingen aan!

Ontdek het gedetailleerde reisschema of bekijk hier de de prijzen.

 • Directe vluchten met Brussels Airlines (zonder tussenstop) of KLM
 • Overnachten in de betere middenklasse accommodaties
 • Natuur, primaten, safari's en cultuur in één reis!
 • Mogelijkheid tot twee gorillatrackings, zowel in Oeganda als in Rwanda!
 • Vervoer in 4wd Toyota Landcruiser
 • Professionele gidsen/chauffeurs
 • Mogelijkheid tot upgraden naar luxe accommodatie
 • Meerdere bootsafari's in het Kazinga Channel en Kagera rivier
 • Mogelijkheid tot upgraden van de reguliere Chimpanzee tracking (1 uur bij de chimps) tot een Chimpansee Habituation Experience (volle dag)
 • Op reis met Oeganda 's meest duurzame touroperator (met Nederlandstalig kantoor in Kampala)
 • Op reis met een zeer ervaren chauffeur/gids die Oeganda & Rwanda op zijn duimpje kent

Reiziger Yorianne Elfering maakte dit mooie videoverslag van deze reis door Oeganda

Zwaarte en comfort

Oeganda & Rwanda liggen op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla's zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Geweldige accommodaties in de natuur!
Tijdens deze privé reis overnacht u in de beste middenklasse accommodaties van het land, geselecteerd op basis van ligging, kwaliteit, kleinschaligheid en cuisine. We kiezen dus voor het bekende Matoke Tours concept: geweldige accommodaties die op de meeste plekken sfeervol gelegen zijn in de parken zelf of in de bush!!

In het reisschema vindt u de geselecteerde lodges per reisdag terug. Bekijk hier het prijzenoverzicht.

Lees de laatste klantervaringen van onze Oeganda privé reizen

juli 2018 / prive reis Oeganda (Gerard)

Nadat wij de afgelopen jaren Kenia, Tanzania, Marokko en vorig jaar Namibië hebben bezocht was dit jaar Oeganda aan de beurt. Na wat zoeken op internet kwamen wij al snel terecht bij Matoke. Dit bleek de juiste keuze te zijn ,alles was zeer goed georganiseerd en zelfs tijdens de rondreis is het mogelijk om het programma aan te passen. Wij hebben dan ook een prachtige vakantie beleeft met natuurlijk als hoogtepunt de gorillatracking. Bij deze willen wij dan ook Matoke en in het bijzonder onze gids Barnabas, die alles in het werk stelde om ons een fijne reis te bezorgen, hartelijk danken. Gerard en....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Oeganda (Johan)

Uw schitterende en zeer volledige website - veruit de beste beschikbaar m.b.t. Oeganda - heeft me in verleiding gebracht om met Matoke Tours in zee te gaan. En hiervan hebben we geen enkel moment spijt gehad : de service en de vriendelijke samenwerking bij de concrete uitwerking van de reis (aanbevelingen van lodges, tickets,... de perfecte planning en zeker niet in de laatste plaats de excellente chauffeur-gids ter plaatse waren van een zeer hoog niveau. Wanneer een bevriend koppel in laatste instantie besloot ook nog mee te trekken, werd alles voor 4 personen aangepast. Zeker een absolute aanrader voor kandidaat-reizigers naar Oeganda en Zanzibar....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

mei 2018 / prive reis Oeganda (Harry en Nasja Berg)

Onze reis met Matoke Tours Off the beaten track Oeganda was in alle opzichten fantastisch! Een prachtige reis, uitstekend georganiseerd en met alleen maar lieve....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours 13 daagse prive reis Vulkanen en Primaten

sluit kaart