Chimpansees Ngamba Island – Jane Goodall - Matoke Tours

De chimpansees van Ngamba Island

Ngamba Island is gelegen in het Victoria Meer en is een Habituation centre waar chimpansees worden opgevangen die slachtoffer zijn geweest van stropers, dierenhandel of ander menselijk handelen. Zo worden in Afrika alleen jaarlijks zo'n 5000 chimpansees vermoord. Gevolg hiervan is honderden getraumatiseerde chimps. Doel van Ngamba Island is om deze chimpansees op te vangen en weer een aangenaam leven te geven. Ngamba Island wordt beheerd door het CSWCT (Chimpanzee Sanctuary & Wildlife Conservation Trust). Onder deze verenging vallen 7 partnerorganisaties waaronder het Jane Goodall Institute.

Op Ngamba Island is het mogelijk om een Forest Walk met chimpansees te organiseren. Je loopt dan hand in hand met chimpansees en dichterbij deze bijzondere dieren kun je in feite niet komen! Een zeer bijzondere beleving dus. Eerder bezocht het Nederlands topmodel Doutzen Kroes dit bijzondere eiland. Kijk voor de beelden eens op: veronicatv.nl

Luxe overnachten op Ngamba Island

Een Forest Walk op Ngamba Island is zeer prijzig. Toeristen hebben ook de mogelijkheid om een halve dag te gaan. Je mag dan niet ‘in nauw contact’ komen met de chimpansees, maar ziet wel hoe zij gevoerd worden. Wie liever de Forest Walk onderneemt, dient ook op het eiland te overnachten. De overnachtingen vinden plaats in luxe tenten met uitzicht op het Victoria Meer.

Tijdens onze (groeps) ‘apenreis’ door Oeganda & Rwanda zit een overnachting op Ngamba Island en de Forest Walk standaard in het programma opgenomen. Liever privé naar Ngamba Island en zonder groep de Forest Walk ondernemen? Neem dan contact op met Matoke Tours voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.

In 2008 reisden Doutzen Kroes en Johnny de Mol i.s.m. Matoke Tours naar Oeganda om onder meer de gorilla's te zien en de chimpansees van Ngamba Island te bezoeken.

Bekijk hier de beelden van hun bezoek aan Ngamba Island.