9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Namibië

Coronamaatregelen Namibië

Op reis naar Namibië

Reizen naar Namibië in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Namibië en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 19-07-2022

Reisadvies Namibië = GEEL

Momenteel heeft Namibië de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Namibië. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar Namibië

 • Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Namibië inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw test/vaccinatie bewijs – met QR code -uitprinten en op papier meenemen. Het is verstandig om uw testbewijs en vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden.
 • Volledig gevaccineerde reizigers van 6 jaar en ouder hebben geen PCR test meer nodig als ze kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd. Er moet wel minimaal 14 dagen zitten tussen de laatste dosis (de tweede dosis van een vaccin met twee doses of de eerste dosis van een enkele -dosis vaccin) en de aankomst in Namibië.
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Begin op tijd, omdat er tijd moet zitten tussen de twee vaccins en ook minimaal 14 dagen tussen laatste vaccin en aankomst in Namibië.
 • Alle niet volledig gevaccineerde reizigers naar Namibië (behalve kinderen onder de 6 jaar) moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. De test moet zijn afgenomen in het land van vertrek. Een antigeen sneltest wordt bij inreis niet geaccepteerd.
 • Passagiers die van plan zijn naar Namibië te reizen, moeten hun bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test registreren op het Trusted Travel-portaal https://africacdc.org/trusted-travel/. Namibië gebruikt het Trusted Travel-platform om de COVID-19-tests te verifiëren voordat naar Namibië wordt gereisd. Erkende laboratoria zijn te vinden op de website van Trusted Travel. Mensen die naar Namibië reizen met testresultaten van laboratoria die niet Trusted Travel-compliant zijn, moeten een kopie van hun resultaten uploaden naar het Global Haven System voor verificatie https://globalhaven.org/. Let op: Gebruik voor uw registratie hetzelfde mailadres en telefoonnummer als die u gebruikt voor de test.
 • Steekproefsgewijs zal bij aankomst in Namibië een Covid-PCR-test afgenomen kunnen worden. Blijkt die positief dan gaat u op eigen kosten in isolatie.
 • Zorg dat u een verzekering heeft afgesloten die medische kosten in verband met Covid-19 dekt.
 • Gezondheidsverklaring Namibië: Bij aankomst in Namibië moet u een ingevulde Gezondheidsvragenlijst en de volledige reisroute invullen.

Maatregelen in Namibië

 • Mondmasker niet langer verplicht, wel wordt aangemoedigd deze te dragen tijdens bijeenkomsten, in openbaar vervoer etc.
 • Social Distancing afstand is 1 meter
 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten

Terugreis vanuit Namibië

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Namibië:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure