9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Apenheul

Apenheul

 21-DAAGSE Groepsreis

VANAF € 2.395,- PER PERSOON

Deze 20 daagse groepsreis is samengesteld met als doel de blauwoogmaki te beschermen en het eco-toerisme in het Sahamalaza NP en Mandrava Forest te stimuleren. Deze groepsreis wordt u in 2019 aangeboden voor een gereduceerde prijs voor minimaal 7 en maximaal 12 personen. Tijdens deze reis bezoekt u een aantal hoogtepunten van Madagascar en zult u veel van de unieke natuur van het eiland zien.

U overnacht in comfortabele middenklasse accommodatie met eigen sanitair, met uitzondering van het Ankarafa kamp in Sahamalaza, waar u kampeert en het sanitair zal delen. Ook in Maevatanana en Ankarafantsika moet u voorbereid zijn op zeer eenvoudige accommodatie. Een van de reizen wordt begeleid door een lokale begeleider en een door Primatologe Iris de Winter. Zij heeft net haar PHD gehaald met een thesis over ecotoerisme in Madagascar en de bescherming van de lemuren.U reist in een comfortabele Hyundai County bus over de RN7 tot terug in Antananarivo, dan reist u verder per 4WD tot Sahamalaza National Park. Het laatste stuk langs de uitgestrekte westkust van Madagascar naar Nosy Be legt u per boot af. De reis is gebaseerd op een vlucht met ethiopian Airlines waar u via Addis Abeba naar Antananarivo vliegt en van Nosy Be via Addis Abeba weer terugkeert naar huis.

Bent u op zoek naar een unieke reis die u alle facetten van het bijzondere eiland Madagascar laat zien en wilt u ook bijdragen aan de bescherming van de lemuren, boek dan een van deze twee reizen en ga mee op avontuur en help mee aan het behoud van de blauwoogmaki en de kroonsifaka!

Tulear – Isalo – Ambalavao – Ranomafana – Antsirabe – Ankarafantsika – Sahamalaza – Nosy Komba

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar gastvrijheid tot kunst is verheven en avonturen voor het oprapen liggen. Na een lange reis dwars door Afrika heb ik het continent in mijn hart gesloten om haar natuurlijke schoonheid en haar bewoners!”

van Jan Daudey, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

De blauwoogmaki, de kroonsifaka én Madagascar

De Blauwoogmaki’s en kroonsifaka’s uit Madagascar staan in de top 25 van meest bedreigde primaten ter wereld! 80% van hun leefgebied is al verdwenen door boskap. Zonder hulp zullen deze lemuren over tien jaar uitgestorven zijn. Matoke Tours en de Apenheul hebben daarom samen een duurzame reis opgezet in Madagascar ter bescherming van deze bedreigde primaat.

Duurzaam toerisme helpt de blauwoogmaki, de kroonsifaka én Madagascar

Matoke Tours en Apenheul hebben in 2016 de handen ineen geslagen om ecotoerisme te stimuleren naar dit gebied in Madagascar. In 2018 is een bezoek aan Mandrava Forest ter bescherming van de kroonsifaka hier aan toegevoegd. Met een bezoek aan het leefgebied van de twee lemursoorten helpt u de lokale inwoners direct aan werkgelegenheid en extra inkomsten. Dit betekent minder druk op het bos en de lemuren. Deze reizen worden voor een zachte prijs aangeboden en beide organisaties (Matoke Tours en Apenheul) schenken voor elke deelnemer 50 euro (samen 100 euro) aan de projecten. Tijdens deze duurzame reizen komt u oog-in-oog te staan met de blauwoogmaki en de kroonsifaka en ziet u met eigen ogen wat er lokaal écht aan natuurbescherming gedaan wordt. Daarnaast gaat u het prachtige Madagascar ontdekken met al haar unieke flora, fauna en endemische planten- en dierensoorten.

 

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen