Matoke Tours en de Apenheul gaan naar de blauwoogmaki in Madagascar

Met Matoke Tours en de Apenheul naar de blauwoogmaki en de kroonsifaka in Madagascar

De blauwoogmaki en de kroonsifaka, twee bedreigde diersoorten

De Blauwoogmaki's en kroonsifaka's uit Madagascar staan in de top 25 van meest bedreigde primaten ter wereld! 80% van hun leefgebied is al verdwenen door boskap. Zonder hulp zullen deze lemuren over tien jaar uitgestorven zijn. Matoke Tours en de Apenheul hebben daarom samen een duurzame reis opgezet in Madagascar ter bescherming van deze bedreigde primaat.

Duurzaam toerisme helpt de blauwoogmaki, de kroonsifaka én Madagascar

Matoke Tours en Apenheul hebben in 2016 de handen ineen geslagen om ecotoerisme te stimuleren naar dit gebied in Madagascar. In 2018 is een bezoek aan Mandrava Forest ter bescherming van de kroonsifaka hier aan toegevoegd.

Met een bezoek aan het leefgebied van de twee lemursoorten helpt u de lokale inwoners direct aan werkgelegenheid en extra inkomsten. Dit betekent minder druk op het bos en de lemuren.

Deze reizen worden voor een zachte prijs aangeboden en beide organisaties (Matoke Tours en Apenheul) schenken voor elke deelnemer 50 euro (samen 100 euro) aan de projecten.

Tijdens deze duurzame reizen komt u oog-in-oog te staan met de blauwoogmaki en de kroonsifaka en ziet u met eigen ogen wat er lokaal écht aan natuurbescherming gedaan wordt. Daarnaast gaat u het prachtige Madagascar ontdekken met al haar unieke flora, fauna en endemische planten- en dierensoorten.

Speciale apenheul groepsreis voor 2018

Samen met de Apenheul heeft Matoke Tours weer twee groepsreizen uitgezet voor 2018. Tijdens de reizen brengen we uiteraard een bezoek aan het Sahamalaza National Park en Mandrava Forest. Maar er is meer! Zo ontdekken we tijdens deze rondreizen de mooiste nationale parken op Madagascar waar u veel verschillende soorten maki's gaat zien. Beide reizen eindigen tropisch op het prachtige parfumeiland, Nosy be.Groepsreis Blauwoogmaki 22 dgn

Een uniek avontuur grotendeels in het onontdekte noorden, help mee aan de bescherming van de blauwoogmaki en de kroonsifaka!! voor € 2.895 p.p.

Meer info

Duurzame samenwerking Matoke Tours en Apenheul in Madagascar!

Foto impressies van Madagascar & Maki's

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.