Uganda safaris in Kidepo Valley – Matoke Tours

Highlights Oeganda: Kidepo Valley National Park

Het Kidepo Valley National Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid – Sudan en Noordwest – Kenia. Glooiende savanne onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Tel daarbij het zeer geringe aantal toeristen op en je komt tot een absolute parel die klaar is om ontdekt te worden!

De tv zender CNN plaatst Kidepo Valley als derde beste park in heel Afrika en benadrukt de fotogenieke landschappen, fenomenale wildlife waarnemingen en het onontdekte karakter. Kidepo Valley is één van de weinige parken waar men echt in alle rust kan genieten van de natuur en het wildleven. Met een gemiddelde van 6 bezoekers per dag is de kans klein dat er veel andere toeristen aanwezig zijn.

De hoogteverschillen in het park leveren niet alleen prachtige uitzichten op, maar ook zeer uiteenlopende plantensoorten, met als gevolg dat de diversiteit van diersoorten in dit park uitzonderlijk groot is. Sommige dieren treft men nergens anders in Oeganda zoals de grootoorvos, gestreepte hyena, aardwolf, caracal, jachtluipaard en wilde hond. Uiteraard zijn ook leeuwen, luipaarden en olifanten aanwezig en kent het park een verbluffend aantal van 463 vogelsoorten.


Locatie Noord-Oeganda, 13 uur van Kampala (ook per vliegtuig bereikbaar!)
Activiteiten Reguliere safari, wandelsafari, bird watching, hotsprings, Karamajong stammen
Klimaat Droog en warm klimaat. Overdag gemiddeld 28 graden.

Bekijk hier de accommodaties Kidepo ValleyActiviteiten Kidepo Valley National Park

Safari

Kidepo Valley ontleent zich uitstekend voor lange safari’s met een 4WD Landcruiser. Op zoek naar leeuwen, olifanten, de grootoorvos, cheeta en nog veel meer diersoorten. De dieren in het park zijn voornamelijk actief tijdens de vroege ochtend of in de late namiddag. Met een ranger kunt u vroeg in de ochtend het park in trekken om te zien hoe de dieren langzaam ontwaken. De landschappen in Kidepo Valley zijn zeer uitgestrekt, waardoor men vrijwel overal in het park een 360 graden panorama view geniet. Een bezoek aan Kidepo Valley National Park komt pas goed tot zijn recht met drie overnachtingen, zodat u de verschillende safaritracks kunt gaan verkennen en een compleet beeld krijgt bij van dit fenomenale park.

Safari wandeling

Tijdens de safariwandeling loopt u over de savannes en geniet u van de rust, de bushgeluiden en uiteraard gaat u op zoek naar de verschillende diersoorten. U wordt begeleid door een gewapende ranger en loopt tussen de borassus palmen en langs de 'seasonal rivers'.

Hotsprings

Kanangorok hotsprings betekent plek van de zwarte stenen. Op weg naar de hot springs zijn we opzoek naar struisvogels, schildpadden en zebra’s. Rijdend langs palmbomen en de rivier kom je na 11 kilometer uit bij een kleine collectie natuurlijke hot springs! Hier kan onder begeleiding een natuurwandeling worden gemaakt.