9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Kenia

Coronamaatregelen Kenia

Op reis naar Kenia

Reizen naar Kenia in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Kenia en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 30-01-2023

Reisadvies Kenia = GEEL

Momenteel heeft Kenia de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Kenia. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar Kenia

Definitie van volledig gevaccineerd:

 • Vaccinatie is niet vereist om te reizen, maar als u volledig bent gevaccineerd, heeft u mogelijk minder reisbeperkingen.
 • Passagiers van 12 jaar en ouder worden beschouwd als volledig gevaccineerd tegen Covid-19 als ze de laatste voorgeschreven dosis van een vaccin niet meer dan 14 dagen voor aankomst hebben gekregen.
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Check dan even goed hoeveel tijd u nodig heeft als er twee vaccins nodig zijn.

Test bij aankomst:

 • Niet-gevaccineerde passagiers: Passagiers van 12 jaar en ouder moeten bij aankomst een snelle antigeentest ondergaan op eigen kosten van $ 30 USD. Als een positief resultaat wordt ontvangen, moeten passagiers op eigen kosten een PCR-test ondergaan van $ 50 USD en in quarantaine gaan volgens de richtlijnen van het Keniaanse ministerie van Volksgezondheid.
 • Gevaccineerde passagiers: Test is niet vereist voor passagiers die in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie tegen Covid-19, op voorwaarde dat ze geen griepachtige symptomen hebben.
 • Andere vrijgestelde passagiers: Passagiers met een negatieve PCR-test vóór vertrek, op voorwaarde dat ze geen griepachtige symptomen hebben.

Formulier:

 • Passagiers met griepachtige symptomen moeten in het bezit zijn van een QR-code in digitale of papieren vorm waaruit blijkt dat ze voor vertrek online een Travellers Health Surveillance Form hebben ingevuld. Dit doet u door de app ‘Jitenge MoH Kenya’ te downloaden op iOS of Android, of op de website van het ministerie van Volksgezondheid.

Overig:

 • Verder zijn reizigers verplicht een passagier lokalisatie formulier (Passenger Locator Form) in te vullen tijdens hun vlucht naar Kenia.
 • U kunt meer over de inreisvoorwaarden voor Kenia lezen op de website van de Keniaanse autoriteiten en de Keniaanse ambassade in Nederland.

Maatregelen in Kenia

 • Mensen worden aangemoedigd om sociale afstand te bewaren en drukte in openbare ruimtes te vermijden om het risico van verspreiding te beperken.

 • Mondmaskers verplicht op plaatsen waar vaak veel mensen bij elkaar zijn, zoals openbaar vervoer, vliegtuigen, kantoren, markten, supermarkten, kerken etc. Ook binnen wordt aangeraden mondmaskers te dragen.

 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten.

Terugreis vanuit Kenia

Het is niet langer nodig om een negatieve PCR-test te laten zien bij vertrek uit Kenia naar Nederland, behalve wanneer de luchtvaartmaatschappij dat als voorwaarde stelt om te kunnen reizen. Reizigers moeten wel een COVID-19 vaccinatiecertificaat voorleggen en aan de inreiseisen van het land van bestemming voldoen.

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Kenia:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure