9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Kenia

Coronamaatregelen Kenia

Op reis naar Kenia

Reizen naar Kenia in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Kenia en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 12-04-2023

Reisadvies Kenia = GEEL

Momenteel heeft Kenia het volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Kenia. Lees hier het hele reisadvies voor Kenia om te zien wat dit voor u betekent.

Let op! Er zijn wel gebieden die oranje/rood gekleurd zijn in Kenia, maar dit zijn niet de gebieden waar u naar toe reist tijdens onze rondreizen.

Ook dient u rekening te houden met de lokale in- en uitreisvereisten.

Maatregelen Kenia

Toegang tot Kenia

  • Vaccinatie: Bewijs van COVID-19 vaccinnatie is verplicht voor het inreizen naar Kenia vanaf 12 jaar oud. U bent volledig gevaccineerd wanneer u aan de voorgeschreven dosis van het specifieke vaccin voldoet en minimaal 14 dagen voor aankomst de laatste prik hebt gehad (exclusief de dag van vaccinnatie).
  • PCR-test: Een negatief COVID-19 testresultaat die niet ouder is dan 72 uur is verplicht voor het inreizen naar Kenia, mocht u niet volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dit geldt voor de leeftijd 12 jaar en ouder.
  • Reizigers onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de eis van een inentingsbewijs of een PCR-test vóór vertrek.
  • Een digitaal coronabewijs (DCC) kunt u niet gebruiken. Dit is alleen geldig binnen de EU. Als u deze meeneemt moet u uw testbewijs – met QR code – uitprinten en op papier meenemen. Het is altijd verstandig om uw testbewijs en/of vaccinatiebewijs gedurende de reis bij de hand te houden

Maatregelen tijdens de reis

  • Het is in Kenia niet nodig om een PCR-test te doen voor een bezoek aan een nationaal park of om een bepaalde activiteit te ondernemen.
  • Er zijn geen coronamaatregelen waar u aan moet voldoen tijdens de reis zelf, zoals het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes.

Reizen vanuit Kenia

  • Wanneer u terug reist naar Nederland en België is het niet nodig om een negatief PCR-test resultaat bewijs te hebben.
  • Reizigers die naar een andere bestemming reizen vanuit Kenia moeten voldoen aan de specifieke reisvoorschriften van die bestemming

Overig belangrijke informatie

  • Reizigers van 12 jaar en ouder die aankomen in Kenia zonder bewijs van vaccinnatie of een negatief PR-test resultaat met griepachtige symptomen worden onderworpen aan een snelle antigeentest op eigen kosten van 30 USD. Reizigers die hierop positief testen moeten verplicht een PCR-test doen op eigen kosten van 50 USD en moeten zichzelf isoleren volgens de richtlijnen van het MOH inzake isolatie.
  • Elke reiziger die binnenkomt in Kenia met griepachtige symptomen moet het passenger locator form op het ‘jitenge’ platform invullen: https://ears.health.go.ke/airline_registration/ en een antigeentest ondergaan. Mocht deze positief zijn dan moet hij/zij op eigen kosten een COVID-19 PCR-test ondergaan.

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Kenia:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure