9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Coronamaatregelen Kenia

Coronamaatregelen Kenia

Op reis naar Kenia

Reizen naar Kenia in corona tijd

Hieronder geven we u informatie over het reizen naar en van Kenia en de regels in het land zelf. Wij doen ons uiterste best om deze informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Zoals u weet kunnen maatregelen snel veranderen. Daarom is enig onderzoek vanuit uzelf ook ten zeerste aan te raden.

Update: 19-07-2022

Reisadvies Kenia = GEEL

Momenteel heeft Kenia de volgende reisadvies vanuit de Nederlandse overheid: Geel

Dat betekent dat u kunt reizen naar Kenia. Wel dient u rekening te houden met de lokale coronamaatregelen en in- en uitreisvereisten,

Heenreis naar Kenia

 • Reizigers van 18 jaar en ouder moeten bij aankomst een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie kunnen laten zien. Uitzonderingen hierop zijn:
  • Reizigers met medische aandoeningen die vaccinatie in de weg staan. U moet dan een verklarende brief van een arts overleggen.
  • Reizigers die hersteld zijn van een actieve COVID-19-infectie in de voorafgaande 90 dagen. U heeft hiervoor ook een verklaring van uw arts nodig.
 • Volledig gevaccineerde reizigers hebben geen PCR test meer nodig
 • Wilt u uw kind nog laten vaccineren voor vertrek? Check dan even goed hoeveel tijd u nodig heeft als er twee vaccins nodig zijn.
 • Alle daarvoor in aanmerking komende niet gevaccineerde reizigers (zie eerste punt) naar Kenia (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19 PCR test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 72 uur. De test moet zijn afgenomen in het land van vertrek.
 • Test bij aankomst: Niet gevaccineerde reizigers (van 5 jaar en ouder) worden onderworpen aan een sneltest (op eigen kosten à 30,- US$ pp). Is deze test positief, dan volgt een verplichte PCR test (ook voor eigen kosten à 50 US$ pp) en gaan in zelf-isolatie voor 5 dagen.
 • Let op dat u al uw PCR Test resultaten en vaccinatiebewijzen voor vertrek vanuit Nederland worden geüpload in het (Trusted Travel) Global Haven website. U moet hiervoor eerst een account aanmaken. Bij aankomst in Kenia wordt namelijk niets op papier gecheckt. U kunt NIET met uw digitale coronabewijs (DCC) Kenia inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Wel handig om uw bewijs – met QR code – wel uit te printen en mee te nemen en gedurende de reis bij de hand te houden.
 • Gezondheidsverklaring Kenia: Ook moeten reizigers naar Kenia voor vertrek verplicht het ‘Travelers Health Surveillance Form’ van het Keniaanse ministerie van gezondheid invullen. De QR-code die het formulier geeft moet u bij aankomst in Kenia (op uw telefoon of geprint) laten zien.
 • Bij aankomst in Kenia moet uw temperatuur lager zijn dan 37,5C. Quarantaine is bij aankomst in Kenia voor houders van een Nederlands paspoort niet verplicht. Als een reiziger tijdens de vlucht of bij aankomst symptomen ontwikkelt, zal deze wel 14 dagen in quarantaine moeten.
 • Verder zijn reizigers verplicht een passagier lokalisatie formulier (Passenger Locator Form) in te vullen tijdens hun vlucht naar Kenia.
 • U kunt meer over de inreisvoorwaarden voor Kenia lezen op de website van de Keniaanse autoriteiten en de Keniaanse ambassade in Nederland.

Maatregelen in Kenia

 • Mensen worden aangemoedigd om sociale afstand te bewaren en drukte in openbare ruimtes te vermijden om het risico van verspreiding te beperken.

 • Mondmaskers verplicht op plaatsen waar vaak veel mensen bij elkaar zijn, zoals openbaar vervoer, vliegtuigen, kantoren, markten, supermarkten, kerken etc. Ook binnen wordt aangeraden mondmaskers te dragen.

 • Regelmatig handen wassen en/of ontsmetten.

Terugreis vanuit Kenia

Passagiers die uit vertrekken uit Kenia en die een Covid-19 test nodig hebben op hun eindbestemming, dienen deze resultaten ook te uploaden op het Trusted Travel platform (find out more – login here)

Naar Nederland

 • Momenteel zijn er geen inreismaatregelen voor inwoners van landen binnen de EU/Schengen en landen die meedoen met de EU-inreisregels. Deze reizigers hebben dus ook geen (PCR)test-, vaccinatie- of herstelbewijs nodig.
 • Kijk voor up-to-date informatie op de website van de Rijksoverheid.

Naar België

Meest actuele Covid-19 informatie voor uw reis?

NEDERLAND

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek KLM Traveldoc te raadplegen. Vul hier de route van uw vlucht in en u ziet welke documenten en maatregelen er nodig zijn voor uw bestemming.

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie omtrent het kopje “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op de website van Nederlandwereldwijd.nl

BELGIË

Voor informatie over de meest recente gezondheidsvoorschriften en benodigde documenten voor uw reis raden wij aan om kort voor vertrek Lufthansa reis en toegangsbeperkingen te raadplegen: Lufthansa.travel-regulations.com/

De informatie op de website van het ministerie van buitenlandse zaken is altijd leidend en dient tevens vlak voor vertrek geraadpleegd te worden door de reiziger. Wij raden aan om de informatie in het kader “coronavirus” goed door te nemen voor vertrek op Reisadviezen vanuit België

Reistesten voor een prikkie

Om op vakantie of zakenreis te gaan, heeft u misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke u nodig heeft voor uw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kunt u vinden op de website van Buitenlandse Zaken: reisadviezen

De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: download-reisapp

Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Verzekering en dekking

Wij raden u aan om uzelf vooraf goed te laten informeren over een reis- en annuleringsverzekering. Bij code geel is dat meestal geen probleem, bij een eventuele code oranje wordt het al een ander verhaal. We weten uit ervaring dat er verzekeringen zijn die in het geval van een code oranje reisadvies alles dekken behalve risico’s die iets met corona te maken hebben (bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). Kortom, bij die verzekeringen blijft de reguliere dekking ongewijzigd van kracht. Het is goed om de actuele dekking na te gaan bij uw reis- en annuleringsverzekering. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Kenia:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure