9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Ethiopie avontuurlijk

Ethiopie avontuurlijk

 16-DAAGSE Groepsreis

vanaf € 1.695,- PER PERSOON

Wilt u actief bezig zijn, avonturen beleven en echte unieke plekken zien? Maar ook wat mee krijgen van de historie van het oude en historische Ethiopië? Dan is dit de reis die bij u past!

Dit is een reis vol contrasten; van de kolkende lava bij de Erta Ale vulkaan, naar de hoge en koude bergtoppen in de Simien Mountain. Van overnachten in comfortabele hotels tot kamperen onder de sterrenhemel zonder enige voorzieningen. Deze reis is geschikt voor de echte avonturier die houdt van een uitdaging, avontuur en open staat voor reizen in heftige omstandigheden!

Hoogtepunten tijdens deze reis: Gondar – Axum – Gheralta Mountains – Danakil Depressie – Lalibela – Addis Abeba

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis is overal één accommodatie beschreven. Op sommige plekken is dit de enige mogelijkheid of de door ons aanbevolen accommodatie in deze omgeving. Er zijn ook plekken waar wel meer accommodaties beschikbaar zijn, op diverse niveaus. Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

De warmte, de drukte en de hectiek aan de ene kant, de rust en de mooie en bizarre landschappen aan de andere kant zijn de dingen die Afrika voor mij bijzonder maken! Dan heb ik het nog niet eens over de geweldige inwoners. Een compleet andere wereld en toch voel ik me er altijd thuis.

van Tom Nouwens, uit liefde voor Afrika

Onze populaire bestemmingen

hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

FLEXIBILITEIT, ZWAARTE EN COMFORT

Het huidige Ethiopië is er enorm trots op dat het nooit gekoloniseerd is geweest en dat onder leiding van Haile Selassie het Italië van Mussolini werd verslagen. Die trots merkt u nog steeds in de ontmoetingen met de lokale bevolking. Diezelfde trots speelt ook een rol in de manier waarop toerisme wordt georganiseerd. Ethiopiërs willen vaak geen Westerse inmenging en organiseren het echt op hun eigen manier. Dit maakt het reizen door Ethiopië uniek en authentiek. Het maakt het reizen in Ethiopië echter ook heel anders dan wat u wellicht gewend bent van eerdere reizen door Zuidelijk- en/of Oost-Afrika. Meer dan u gewend bent van Matoke Tours zult u met een flexibele instelling op reis moeten gaan en rekening moeten houden met onverwachte aanpassingen in het programma of de accommodaties. Het concept van sfeervolle en comfortabele lodges is nog niet zo heel erg bekend, al begint het een beetje te komen. Accommodatie wordt veelal aangeboden in ‘klassieke’ hotels. Ook is het kwaliteitsverschil tussen luxe hotels en hetgeen wat daar net onder zit vaak enorm groot. Als de voorkeurs optie van een hotel niet beschikbaar is, is het vaak moeilijk om een gelijkwaardig alternatief te vinden. We raden u dan ook aan om ruim van tevoren te boeken. Matoke Tours heeft uiteraard haar best gedaan om leuke, sfeervolle en bijzondere accommodaties uit te zoeken op prachtige locaties. Daar zijn we goed in geslaagd! Op sommige plekken zult u echter met minder genoegen moeten nemen. Voor deze specifieke reis zijn de voorzieningen op sommige plekken ronduit primitief en zeer eenvoudig. (Danakil Depressie) U kunt hierbij denken aan slapen in de openlucht, zonder deugdelijke sanitaire voorzieningen. Dit in combinatie met de soms extreme weersomstandigheden (temperaturen tussen de 40 en 50 graden) maakt dat deze reis als zwaar kan worden ervaren. Deze reis is dan ook alleen geschikt voor mensen die echt voor het avontuur gaan. Wij vinden het belangrijk om u hier vooraf goed op voor te bereiden. Heeft u vragen of twijfelt u of deze reis voor u geschikt is, neem dan contact op met één van onze specialisten!

Onze populaire bestemmingen

accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!