9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Visum Ethiopie

Visum Ethiopie

Visum Ethiopie

Een toelichting op ...

U gaat op reis naar het bijzondere Ethiopië. Prachtige natuur met bergen en vulkanen, veelzijdige cultuur met diverse stammen en geloven. Voordat u zich onderdompelt in alle avonturen is het van belang om te weten dat u in het bezit moet zijn van bepaalde reisdocumenten. Zo is het voor iedere reiziger verplicht een toeristenvisum te hebben voor Ethiopië. Dit kan op een aantal manieren. De verschillende opties worden toegelicht op deze pagina.

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

Geldig paspoort

Voor reizen naar Ethiopie dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden bij binnenkomst in Ethiopie geldig is.

Visumplicht

Ook geldt er een visumplicht voor Ethiopie. Landt u op Bole International Airport in Addis Ababa, dan kunt u het visum van te voren online aanvragen. Komt u over land Ethiopië binnen, dan regelt u het visum ter plaatse.

Kosten visum

  • US$ 52 p.p. (single entry, 30 dagen  geldig)
  • US$ 72 p.p. (single entry, 90 dagen geldig)

 


Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft waarbij een ouder, of beide ouders, niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Overige verplichtingen / bijzonderheden

  • U dient te beschikken over een retour- of doorreisticket.
  • U dient een bewijs van voldoende financiële middelen (cash/creditcard) te kunnen overhandigen indien hier om gevraagd wordt.
  • Een bewijs van inenting tegen gele koorts is mogelijk vereist. Voor meer informatie zie de website van de LCR.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Ethiopische Ambassade of consulaat.

Opmerkingen

vanuit de immigratiedienst

  • Vult u alle informatie correct in. Dus al uw namen volgens paspoort, data, aantal dagen voor het visum, paspoortnummer, geboortedatum etc.
  • Kijk het nog een keer goed na voordat u op het eind op de knop verzenden drukt.
  • Als achteraf blijkt dat u toch een foutje heeft gemaakt kan het zijn dat u de aanvraag opnieuw moet doen en ook opnieuw moet betalen (er is dan helaas geen restitutie van de eerder gemaakte kosten mogelijk)
  • Er zijn flink wat frauduleuze websites in omloop, die er hetzelfde uitzien als de officiële website. Deze sites hebben geen overeenkomst met de Ethiopische regering en visa aangevraagd via een frauduleuze site zijn onacceptabel! Vaak vragen deze sites nog een extra fee bovenop de normale visa kosten. De juiste website is: is www.evisa.gov.et

 

Aanvragen visum Ethiopie

De verschillende opties

Het kan middels een aantal manieren:

  • Via een online visumaanvraag, het zogenaamde e-visum. Dit kan via www.evisa.gov.et. Wanneer u deze procedure online heeft doorlopen en heeft betaald, ontvangt u een ‘E-Visa’, waarmee u bij aankomst op Bole International Airport het daadwerkelijke visum in uw paspoort gestempeld krijgt.
  • U vraagt het aan via de Ethiopische Ambassade in Brussel
  • Bij aankomst op de luchthaven in Ethiopië kopen. (De wachttijden zijn hier alleen vaak heel lang! niet aan te raden).

Let op:

  • Bij aankomst op de luchthaven wordt ook altijd gevraagd om uw verblijfplaats, zorg dat u de gegevens van uw eerste accommodatie bij de hand heeft

Zo gaat u te werk

Komt u binnen via Bole International Airport van Addis Ababa, dan kunt u voor vertrek al online een visumaanvraag doen. Om het visum aan te kunnen vragen heeft u een aantal documenten nodig, deze moeten digitaal zijn (JPEG en niet te groot):

  • Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is als u Ethiopië binnenkomt
  • Nog minimaal 1 lege pagina in uw paspoort
  • Een retourticket, waaruit blijkt dat u het land weer verlaat
  • Een recente pasfoto
  • Een credit card en cash geld (kan US Dollars of Birr zijn)
  • Uw reisroute van Matoke Tours

Ga naar www.evisa.gov.et en lees de informatie zorgvuldig.

Let op: Er zijn een aantal frauduleuze websites in omloop, die er hetzelfde uitzienen als de officiële website. Deze sites hebben geen overeenkomst met de Ethiopische regering en visa aangevraagd via een frauduleuze site zijn onacceptable. Deze sites vragen ook vaak een extra fee bovenop de normale visa kosten! 

De online visumaanvraag

  • De online visumaanvraag is heel eenvoudig. Lees de informatie altijd wel goed door en vul daarna correct in.
  • Als u alles heeft ingevuld en de visumkosten heeft betaald, dan krijgt u een referentienummer. Bewaar dit nummer goed, dit heeft u nodig om uw status te kunnen checken! Ga er niet van uit dat u een bevestigingsmail krijgt, soms gebeurt dit wel, soms ook weer niet!
  • Het duurt onder normale omstandigheden 3 dagen om uw aanvraag te verwerken, vraag het visum wel op tijd aan.
  • U kunt zelf online de status van uw visum checken.
    • Door bovenin de balk van de website naar het blokje status te gaan of klik hier op status.
    • Vul uw paspoortnummer en het referentienummer – dat u heeft gekregen bij de aanvraag – in
  • Heeft u ‘approved’ bij uw status staan?
  • Klik dan op ‘download’ en print uw betalingsbewijs
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Meer reisinformatie over Ethiopie:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure