9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Ethiopië?

Globaal gezien kunt het u beste reizen van de maand september tot en met mei/juni. Dit omdat u daarmee in veel gebieden de ergste hitte vermijd maar buiten dat in sommige gebieden ook de ergste regens. De wegen zijn goed begaanbaar en in deze periode vinden ook de meeste festivals plaats. Gezien de ligging en grote van het land kan de beste reistijd per gebied sterk verschillen.

Klimaat
Ethiopië is gelegen is het oosten van Afrika, dichtbij de evenaar en heeft te maken met een aantal geologische kenmerken die sterke invloed hebben op het klimaat. Ondanks dat het zo dichtbij de evenaar ligt, kennen alleen enkele delen een tropisch klimaat, vooral de lager gelegen vlakten in het westen van het land.

De rest van het bergachtige land heeft een gematigd klimaat, dit komt vooral vanwege de hoogte. In de hoger gelegen gebieden kan de temperatuur variëren tussen de 5 en 25 graden.
Centraal in Ethiopië ligt het groene hoogland, door deze hoogte kent dit gebied een relatief koel en wat natter klimaat. In de echte hoge gebieden (> 3500m) wordt het zelfs in de warmste maanden niet warmer dan tien graden.
Addis Abeba (2400m) is redelijk constant qua weersomstandigheden en een temperatuur van gemiddeld zo’n 17/20 graden.

U kunt eigenlijk stellen, hoe lager u komt, hoe warmer en droger het wordt. Zo is de Danakil Depression (gelegen op 160m onder zeeniveau) in het noordoosten van het land één van de heetste en droogste plekken op aarde.

Het noorden van Ethiopië kent een regenseizoen tijdens onze zomermaanden, in het zuiden in de Omo Vallei is het dan juist droog. De temperaturen in het noorden variëren en zijn sterk afhankelijk van onder andere de hoogte!

Het zuiden van Ethiopië heeft een kort regenseizoen in de maand november en rond eind maart/ begin april. Door de regenval in die maanden zijn de wegen soms slecht begaanbaar. Het zuiden is doorgaans ook een stuk warmer dan het noorden van het land, met temperaturen die soms op kunnen lopen tot 40 graden.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

inspireren we u graag met onze ervaringen en tips!

MEER REISINFORMATIE OVER ETHIOPIË:

REISINFORMATIE  |  VERLENGINGEN  |  ACCOMMODATIES  |  VERVOER | BESTE REISTIJD | BROCHURE