9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Simien Mountains

Hoogtepunten

Simien Mountains

Het dak van Afrika

Simien Mountains Nationaal Park (ofwel het Simien-gebergte) is een ruige en afgelegen bergketen die zich uitstrekt over het noorden van Ethiopië. De regio is de thuisbasis van de hoogste berg van Ethiopië, Ras Dashen (4.543 m) en staat bekend om zijn unieke en spectaculair woeste landschap, met adembenemende uitzichten op diepe ravijnen en kloven, hoge rotspunten en weelderige plateaus met wilde bloemen.

In de hooggelegen landschappen leven exotische dieren die uniek zijn voor het gebied, zoals de Waliasteenbokken, de Gelada-baviaan, verschillende roofvogels en de uiterst zeldzame Ethiopische wolf, met een geschatte populatie van 50 in het Simien-gebergte (met totaal 400 in het hele land). De zeldzaamheid van deze soort leidde in 1978 tot de vorming van het Nationaal Park en een vermelding op de werelderfgoedlijst van Unesco. De beste manier om  het Simien-gebergte te verkennen en de gevarieerde flora en fauna te bewonderen, is te voet. Lopen op mooie paden door de valleien en klimmen naar de hoogste toppen zorgt voor een gedenkwaardig en uitdagend avontuur.

Activiteiten in de Simien Mountains

Wandelen, hikes van een paar uur tot enkele dagen

Wandelen is de beste manier om een goed beeld te krijgen van deze enorme vulkanische bergketen. Wandelingen zijn er allerlei verschillende zwaarten en in lengte variëren ze van enkele uren tot enkele dagen.

Wanneer u kiest voor een wandeling van een paar uur, gaat u naar de mooiste punten en geniet van spectaculaire uitzichten. Onderweg is vrijwel zeker dat u één of meerdere keren oog in oog komt te staan met de Gelada Bavianen. Dit is de enige bavianen soort niet agressief naar mensen reageert, en zich niets aantrekt van uw aanwezigheid.

Wanneer u gaat voor de wandeltocht van meerdere dagen, overnacht u op simpele basiskampen binnen in de natuur. Het kan hier in de nachten extreem koud worden, aangezien u op grote hoogte verblijft. Er zijn tochten mogelijk van twee dagen oplopend tot een volle week.

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!