9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Lalibela

Hoogtepunten

Lalibela

Met de beroemde rotskerken en prachtige bergen

De iconische, uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela zijn doordrenkt van geschiedenis. Ze ademen het oude christendom en zijn een architectonisch wonder. Gelegen in het bergachtige gebied in het noorden van Ethiopië liggen elf kerken die met grote zorgvuldigheid zijn uitgehouwen uit de rotsen, sommige van de top naar beneden en anderen gebeiteld in kliffen.

Naast de vele historische bezienswaardigheden heeft Lalibela nog meer te bieden. Het is gelegen op ongeveer 3000 meter hoogte, en heeft een achterland met een prachtige bergketen. Hier kunt u wandelingen (Hikes) maken van enkele uren tot enkele dagen. U kunt overnachten bij één van de eco lodges in dit gebied. Tijdens de hikes heeft u bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking, zingt u bij een kampvuur en geniet u van de weidse uitzichten.

Activiteiten in Lalibela

Voor zowel iemand die alles wil weten van de geschiedenis en de cultuur als voor de echte avonturier, heeft Lalibela genoeg te bieden. De stad ademt het Orthodoxe geloof en dat is op elke hoek van de straat te zien en te merken. Het achterland daarentegen is een verborgen schat die nog door weinig mensen wordt bezocht. De combinatie van deze twee maakt het juist zo interessant!

 

Rotskerken

In de stad liggen 11 rotskerken verspreid! Allemaal met een eigen verhaal en een eigen historie. De meest bijzondere en voor het oog de meest verbluffende kerk is Bete Giyorgis (Saint George). Het 15 meter hoge bouwwerk is van binnen en buiten uitgehouwen uit een rots in de vorm van een Grieks kruis. Het is de moeite waard om Bete Giyorgis meerdere keren te bezoeken, eenmaal in de vroege ochtend om te zien hoe de heilige mis wordt gedaan en een keer bij zonsondergang. Geleerden dateren de kerken uit de tijd van koning Lalibela (1181-1221). Vandaag de dag is Laibela één van de heiligste steden van Ethiopië. Veel pelgrims van het Ethiopisch Orthodoxe geloof bezoeken deze plek. Lalibela staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Fasika

De meest spectaculaire tijd om Lalibela te bezoeken is tijdens een van de jaarlijkse festivals. Een nachtwake meemaken tijdens een van de grote religieuze feesten zoals Ledet (Ethiopische kerst) of Timkat (Driekoningen). Ook het Orthodoxe Fasika (pasen) is een bijzonder feest waar een mooie mis met honderden fakkels zorgt voor een bijzondere beleving.

 

Actieve wandelingen door de bergen!

Naast de vele historische bezienswaardigheden heeft Lalibela nog meer te bieden. Het is gelegen op ongeveer 3000 meter hoogte, en heeft een achterland met een prachtige bergketen. Hier kunt u wandelingen (Hikes) maken van enkele uren tot enkele dagen. U kunt overnachten bij één van de ecolodges in dit gebied. Tijdens de hike en op de overnachtingsplek heeft u bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking, zingt u bij een kampvuur en geniet u van de weidse uitzichten. Doordat dit gebied minder naamsbekendheid heeft dan bijvoorbeeld de Simien Mountains kunt u het treffen dat u niemand anders tegen komt tijdens uw wandelingen en geniet u werkelijk van alle rust en ruimte om u heen.

 

Yemerehana Christos

Yemerehana Christos is één van de best bewaarde late Axumitische kerken in de regio van Lalibela. Deze is te bereiken met de auto (ongeveer 2 uur van Lalibela) of is te bezoeken tijdens één van de wandelingen.  De kerk is gebouwd onder een rots en dateert al bijna een eeuw van voor de beroemde rotskerken van Lalibela. De kerk is een bedevaartsoord en er leven vandaag de dag nog steeds monniken en heremieten. Door de eeuwen heen zijn er veel pelgrims naar de kerk gekomen om er te sterven, hun overblijfselen liggen nog steeds achter in de grot. Ondanks dat het leguber klinkt heerst er een hele serene sfeer.

 

Activiteiten combineren en zwaarte van de wandelingen

Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden om deze activiteiten te combineren. Ook kennen zij de meeste routes en weten ze hoe zwaar de wandelingen kunnen zijn. Hierdoor krijgt u een goed advies en haalt u het beste uit uw bezoek.

andere hoogtepunten

in Ethiopie

Ethiopië is verrassend, in alle opzichten! Van de bijzondere festivals, de prachtige natuur en bergketens in het noorden tot het warme en ongerepte zuiden, waar de inheemse stammen leven. Voor zowel de cultuurliefhebber als degene die houdt van avontuur is Ethiopië het ideale land om op ontdekking te gaan. Hieronder een selectie van de meest populaire hoogtepunten:

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!